НАЧАЛО » технологии

Schneider Electric превърна Пловдив в столица на иновациите

Компанията организира най-големият форум за иновации в Източна Европа

fb
3E news
fb
21-11-2017 04:55:00
fb

Schneider Electric, лидер в дигиталната трансформация на енергийния мениджмънт, организира „Форум иновации 2017“ - най-голямото технологично събитие на компанията в Източна Европа.  То се провежда в рамките на два дни, в които партньори и клиенти на компанията имат възможност да се запознаят с най-новите решения, в областта на енергийния мениджмънт, автоматизацията и „Интернет на нещата“ (IoT) и им дава възможност да посетят специалната зала за демонстрации.

„Форум иновации“ не е просто място, където споделяме визията на Schneider Electric за тенденциите в сферата на енергийния мениджмънт. С това събитие ние представяме бъдещето днес, което развиваме и надграждаме всеки ден. Убеден съм, че пътеката която проправяме ще промени начина, по който специалистите работят, планират и измерват резултатите“, каза Йонуц Фаркаш, регионален мениджър на Schneider Electric за България, Албания, Македония и Косово по повод на „Форум иновации 2017“.

Гостите на събитието се срещнаха с утвърдени специалисти от България и чужбина, които представиха предизвикателствата, с които съвременните технологични решения се справят, в контекста на оптимизирането на процесите за мониторинг, анализ и мениджмънт на електропотреблението. Важен момент в програмата бе лекцията за концепцията за IoT и какво е следващото ниво на иновации, свързани с нея. Истински поглед в бъдещето бе лекцията, свързана със захранването на електрическите автомобили и какви са новостите в тази област.

Под мотото „Иновации на всяко ниво“ (Innovation At Every Level) Schneider Electric създава нови дефиниции на понятието електроразпределение и автоматизация. Тази концепция се представя най-добре чрез платформата EcoStruxure, разработена от компанията. Тя обхваща няколко основни направления като интелигентно управление на процесите в сгради (EcoStruxure Building), индустриални обекти (EcoStruxure Industry) и електроразпределителни дружества (EcoStruxure Grid).

Като част от представянето на платформа EcoStruxure Building, Schneider Electric представи новостите в устойчивите, интегрирани технологични решения, осигуряващи видимост и контрол на всички съоръжения и подсистеми в сградите (хотели, големи търговски обекти, болници и т.н.). Така се подпомагат всички свързани системи, да работят по-ефективно, а специалистите да анализират и управляват резултатите по-добре. По този начин се подобрява удовлетвореността на хората в сградите, като едновременно с това се пести време и ресурси.

В презентацията на платформата EcoStruxure Power, най-голямо внимание бе отделено на концепцията за Smart   табла. Решението на Schneider Electric позволява намаляване на сметките за електричество чрез постоянен мониторинг върху енергийното потребление и състоянието на консуматорите, и минимизира риска от технически повреди. По този начин се подобрява оперативната ефективност на сградата и се гарантират по-малки загуби за бизнеса.

Експертите на Schneider Electric представиха също иновативни архитектури за автоматизация на процеси, част от платформите EcoStruxure Plant и EcoStruxure Machine. Това са платформи, които гарантират киберсигурност с вградено програмно осигуряване и поддръжка на криптирани връзки и комуникации между местните и интернет (cloud) базирани приложения.

Като част панела за интелигентни мрежи „Smart Grid” беше акцентирано на иновациите в решенията за оптимално управление на мрежите и намаляване времената за прекъсване на токозахранването. Основен момент бе представянето на продуктите за откриване и разрешаване на проблеми, възникнали във въздушни линии и подземни кабелни трасета. Специално внимание бе отделено на най-новия продукт за телеуправление Easergy T300, който са използвани за контрол и управление на мрежи СрН, и съобщаване на повреди по мрежите и връзка с диспечерски център.

Истински поглед в бъдещето бе лекцията за EVlink на Schneider Electric. EVlink е решение за бързо зареждане на електрически автомобили, което позволява 80% от капацитета на батерията за автомобилите да бъде зареден за по-малко от 30 минути. EVlink е иновативното решение на Schneider Electric, чрез което се преобразува променливия ток от зарядната станция в постоянен ток и ограничава максимално тока на включване.  

Schneider Electric е лидер в дигиталната трансформация на енергийния мениджмънт и автоматизацията в домовете, сградите, центрове за данни, инфраструктурата и индустрията. С присъствие в над 100 държави, Schneider Electric е неоспорим лидер в енергийния мениджмънт – средно и ниско напрежение, енергийната сигурност и автоматизационните системи. Вярваме, че хората и партньорите ни правят Schneider Electric успешна компания и, че стремежът ни към иновации, разнообразие и устойчивост гарантира, че електроенергията е достъпна (Life Is On) навсякъде, за всеки и по всяко време.
 

Schneider Electric
дигиталната трансформация на енергийния мениджмънт
„Форум иновации 2017“
технологии
тенденции
електроразпределение и автоматизация
нови дефиниции
латформата EcoStruxure
интелигентно управление на процесите в сгради
индустриални обект
електроразпределителни дружества
По статията работи:

Галина Александрова