НАЧАЛО » технологии

Samsung Electronics ще разшири използването на възобновяема енергия

Дружеството се стреми да доставя 100% възобновяема енергия за своите центрове в САЩ, Европа и Китай

fb
3E news
fb
14-06-2018 05:07:00
fb

Samsung Electronics Co., Ltd. обяви днес, че продължава активно своето развитие в областта на енергийната ефективност и намаляването на оперативните емисии, чрез използването на възобновяема енергия във всички свои дейности. Именно тези цели на Samsung Electronics са част от непрекъснатите усилия на технологичния лидер да демонстрира своята ангажираност към екологичното равновесие.

Samsung Electronics се фокусира първо върху пазарите в САЩ, Европа и Китай, които имат добре развита инфраструктура за добиване и пренос на енергия от възобновяеми източници. Samsung планира да захранва със зелена  енергия  100% от  дейностите си във всички свои фабрики, офис сгради и операционни съоръжения в тези държави до 2020 г. В средносрочен и дългосрочен план, компанията ще се стреми да увеличи допълнително използването на възобновяема енергия в целия свят.

Компанията се присъединява и към инициативата на World Wildlife Fund (WWF) за закупуване на енергия от възобновяеми източници и към центъра за бизнес възобновяеми източници към института Rocky Mountain. В Корея, Samsung Electronics напълно подкрепя националния стратегически план на правителството за увеличаване на използването на енергия от възобновяеми източници с 20% до 2030 г. Стартирайки още тази година, Samsung ще инсталира допълнително близо 42 000 квадратни метра слънчеви панели в Дигиталния Град (Digital City) на Samsung в Сувон. Компанията ще продължи да добавя около 21 000 кв.м. слънчеви масиви и съоръжения за производство на геотермална енергия от 2019 г. в Пионгтек и от 2020 г. в Хвасон-си.

Така Samsung Electronics се стреми да увеличи използването на възобновяема енергия в глобален мащаб, която до 2020 г. да произвежда еквивалентно количество енергия на една слънчева електроцентрала с мощност  3,1 GW. Това количество се равнява на годишното потребление на около 115 000 четиричленни корейски домакинства.

Като част от разширената си стратегия, Samsung Electronics работи със своите топ 100 партньори, за да им помогне да определят и постигнат техните цели за използване на възобновяема енергия. Това ще се случи в партньорство с Програмата Carbon Disclosure Project Supply Chain, към която технологичния гигант възнамерява да се присъедини следващата година.

"Samsung Electronics изпълнява своите задължения  като  част от едно отговорно гражданско общество чрез подкрепата и разширеното използване на възобновяема енергия. Чрез бъдещите дейности в тази насока, ние ясно заявяваме позицията си за защита на планета ни и изпълняваме ролята си за опазването на околната среда ", каза Уон Кьон Ким, изпълнителен вицепрезидент и ръководител на глобалните връзки с обществеността в  Samsung Electronics.

"Ние приветстваме декларацията на Samsung Electronics да разшири навлизането на възобновяема енергия в глобалните си обекти", каза Йохем Верберне, директор "Глобални партньорства" в WWF. "Това е важна стъпка и очакваме с нетърпение да работим заедно със Samsung за развитието на по-нататъшни мерки за намаляване на въздействието на компанията върху климата. "

Допълнителни подробности относно плановете на компанията за използване на възобновяема енергия ще бъдат достъпни в доклада за устойчивост на Samsung Electronics 2018 на 15 юни.

Samsung Electronics
ВЕИ
WWF
енергия от ВЕИ
По статията работи:

Георги Велев