НАЧАЛО » технологии

Nexus 5 е вече на българския пазар

Първият смартфон с Android KitKat е съвместното творение на компаниите LG и Google

fb
3E news
fb
28-01-2014 09:30:00
fb

Дългоочакваният смартфон Nexus 5 вече може да бъде намерен у нас в мрежата на Мтел. Съвместното творение на LGи Googleсъчетава най-добрите технологии на корейската компания и най-новото от света на AndroidKitKat. Желаещите могат да се сдобият с устройството срещу 25.90 лева на месец с тарифен план или за 599.90 лв. в брой.

Създаден с голяма прецизност, Nexus 5 впечатлява с опростения си дизайн и 5-инчовия FullHDIPS+ дисплей. Смартфонът използва четириядрения Snapdragon 800 процесор, което го прави oще по-бърз и мощен.

Любителите на фотографията пък ще могат да развихрят въображението си и да създават на воля анимации и панорамни снимки благодарение на 8-мегапикселовата камера на Nexus 5. Тя позволява на потрбителя да улови всички важни моменти. Снабдена е с оптичен стабилизатор и всички фото- и видеофункции на устройството. и др.

С Nexus 5 феновете на Androidще се докоснат до най-новата версия на популярната операционна система – KitKat. Освен че изкушава със своето име, тя ще им позволи да се забавляват, без да докосват екрана на своето устройство. Android 4.4 KitKat безпроблемно може да изпълнява и редица задачи едновременно.

Nexus 5
Google
LG
Android KitKat
смартфони
По статията работи: