MOVE.BG и Google отключват дигиталния потенциал на България и Европа

Президентът на Google за EMEA Мат Бритин идва в България и ще бъде един от водещите лектори на международна конференция посветена на дигиталната трансформация на Европа - на 23 ноември в София

Специален гост и един от водещите лектори на форума ще бъде Мат Бритин, президент на Google за Европа, Близкия изток и Африка (ЕМЕА)
Източник: dailymail.co.uk

MOVE.BG, в партньорство с Google, организира за първи път в страната ни международна конференция, посветена на ролята на България в цифровата трансформация на Европа. Конференцията "EDIT4Tomorrow" ще се проведе в контекста на предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. и ще се състои на 23 ноември 2017 г. в София. Форумът е инициатива в рамките на програмата за дигитално развитие EDIT и е организирана в партньорство с Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. и Представителството на Европейската комисия в България.

МОVE.BG ще събере на едно място български, регионални и европейски компании, предприемачи, неправителствени организации, представители на най-високо ниво от българската държава и ЕК, за да обсъдят рамката на дигиталната трансформация на България и Европа. Конференцията ще се превърне в платформа за дискусии на високо равнище за приоритетите на българското председателство свързани с инициативата за европейския цифров единен пазар. Също така, ще представи заедно с българската визия, тези на естонското и австрийското председателство за развитието на цифровата икономика на страните от ЕС, в така наречения "трио" формат.

"Българското председателство на Съвета на ЕС дава уникална възможност страната ни да демонстрира своите възможности, знания и капацитет да бъде един от двигателите на регионалната и европейската цифрова икономика. Това е шанс за България да допринесе активно с конкретни инициативи в дигиталната програма на Европа. Убедена съм, че предстоящата конференция EDIT4Tomorrow ще бъде ключова платформа за обединение на тези усилия. ", каза Саша Безуханова, основател на MOVE.BG и инициатор на EDIT.

Специален гост и един от водещите лектори на форума ще бъде Мат Бритин, президент на Google за Европа, Близкия изток и Африка (ЕМЕА). Бритин се присъединява към Google през 2007 г., а две години по-късно става управляващ директор на Google за Великобритания. През 2011 г. той е повишен във вицепрезидент на Google за Северна и Централна Европа и заема тази позиция до 2014 г. когато става президент на Google за EMEA.

Интернет е в основата на икономическия растеж на съвременния свят, Google инвестира в подпомагане на фирми, предприемачи, разработчици и студенти да успяват чрез онлайн средата. През последните две години Google обучи над 3 милиона души в цяла Европа на цифрови умения и работи за създаването на повече такива програми и възможности за много страни, включително и България.


Фокус на конференцията ще бъде и регионалната дигитализация и иновации и по-специално ролята на България в евроатлантическата интеграция, насърчаване на сътрудничеството и увеличаване на свързаността на Западните Балкани.

Програмата на конференцията, можете да видите на този линк: https://conf.edit.bg/  


Google стартира амбициозна програма Growth Engine for Europe за обучение в цяла Европа, защото всеки заслужава ползите от най- добрите цифрови технологии, за да развие бизнеса си, но не всеки има необходимите умения. Програмата достигна до повече от 3 млн. европейци, ЕС призна нейния принос с наградата за цифрови умения и много от тези, които отделиха време за обучението, виждат въздействието от него. Програмата стартира миналата година и в България - над 15 000 българи и местни фирми вече са по-уверени след като подобриха уменията си и направиха промени, които да ускорят кариерите и бизнеса им и създадоха нови работни места. Програмата Digital Garage в България е онлайн платформа, предлагаща безплатни обучения за всички, от студенти до предприемачи в областта на дигиталния маркетинг и онлайн бизнес, е достъпна на адрес https://digitalengarazh.withgoogle.com/. Всички фирми, както и заинтересовани лица, желаещи да разширяват своите знания, могат да се регистрират безплатно, за да участват в онлайн курсовете, които са достъпни чрез платформата. Могат също да се включат и в офлайн обученията, организирани в партньорство с MОVE.BG.
 
EDIT (Economic Development via Innovation and Technology) e отворена инициатива на MOVE.BG (www.move.bg), която има за цел да разпознае, насърчи и стимулира потенциално успешните сектори на българската икономика. EDIT е мрежа, обединяваща всички заинтересовани от развитието на дигиталната индустрия в България организации и компании. Основатели на проекта EDIT са MOVE.BG, Start It Smart, StartUp Foundation, Association of Bulgarian Leaders and Entrepreneurs ABLE, betahaus, Bulgarian Centre of Women in Technology BCWT, brain WORKSHOP Institute, Eleven Accelerator Venture Fund, LAUNCHub Seed and Acceleration Fund, NEVEQ, TAKEOVER, Perpetto, Reloyalty, join the players, web/desh. EDIT е отворена за присъединяване на всички организации и компании, които с работата си допринасят за развитието и утвърждаването на дигитална България.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари