НАЧАЛО » технологии

Microsoft спира поддръжката за Windows XP на 8 април

fb
3E news
fb
06-04-2014 05:19:00
fb


На 8 април 2014 г. поддръжката и актуализациите за Windows XP вече няма да са налични, съобщиха от Microsoft.

Microsoft предоставя поддръжка за Windows XP през последните 12 години. Сега обаче за нас е дошло времето, заедно с нашите софтуерни и хардуерни партньори, да инвестираме ресурсите си в насърчаване на по-новите технологии, за да продължим да осигуряваме нови преживявания, се казва в съобщение на кампанията, цитирано то БГНЕС.

В резултат на това след 8 април 2014 г. техническата помощ за Windows XP вече няма да е налична, включително автоматичните актуализации, които подобряват защитата на компютрите. След тази дата Microsoft ще спре да предоставя Microsoft Security Essentials за изтегляне на Windows XP. Ако потребителите продължат да използват Windows XP след преустановяването на поддръжката, компютърът ще продължи да работи, но може да стане по-уязвим към заплахи за защитата и вируси, предупреждават от технологичния гигант.

Освен това, тъй като все повече хардуерни и софтуерни производители продължават да оптимизират продуктите си за последните версии на Windows, може да се очакват още по-голям брой приложения и устройства, които не работят с Windows XP.

поддръжка на Windows XP
Microsoft
По статията работи:

Галина Александрова