НАЧАЛО » технологии

Microsoft представя новата си операционна система Windows 10

fb
3E news
fb
01-10-2014 08:49:00
fb

Следващата версия на операционната система на Microsoft ще се казва  Windows 10. Това съобщи представител на американската компания на среща с журналисти в Сан Франциско, съобщават чуждите медии. Авторите на новата операционна система са решили да прескочат деветата версия на продукта и да използват част от разработките за нея в новия вариант на системата. Както се уточнява, в нея ще бъдат възстановени някои предходни, станали хвече традиционни функции липсващи в Windows 8, което преди време придизвика недоволство сред ползвателите.

От американската компания са отчели вижданията на клиентите си и уверяват клиентите си, че при работа с новата версия на системата няма да имат проблеми, независимо от това каква операционна система на Windows използват в момента.

Предварителната техническа презентация на операционната система трябва да се състои днес, сряда за ограничена група избрани ползватели. Очаква се събитието да е скромно, а презентацията да не е голяма. Пускът на новата версия на системата се планира за средата на 2015 г.

Експертите коментират, че пускът на новата операционна система е изключително важен за  Microsoft, която трябва да покаже, че компанията внедрява иновации, без тва да нанася щети на натрупаният полезен опит.

„Това е по-скоро шанс за компанията да представи на ползвателите на Windows информация за направените в нея промени”, се казва в информация на компанията.

Microsoft
Windows 10
По статията работи:

Маринела Арабаджиева