Mastercard и Flipkart си партнират за още по-безопасни разплащания при онлайн пазаруване

Компаниите започват стратегическо сътрудничество по предлагането на Mastercard Digital Enablement Services (MDES) за търговци

На Световния мобилен конгрес, Mastercard обяви, че Flipkart ще бъде първият търговец в Азиатско-тихоокеанския регион, който ще предлага Mastercard  Digital Enablement  Services (MDES)  за търговци. Услугата ще позволи на банките издатели на платежни карти да заменят PAN номера на кредитните, дебитните и предплатените пластики със защитени дигитални токен символи. Токените ще позволят на търговците да предлагат на потребителите повече сигурност и по – добро поребителско преживяване. Тази инициатива не само затвърждава успешното партньорство на Mastercard и Flipkart, но също така демонстрира усилията на двете компании за намаляване на измамите в електронна търговия.

Съхраняването на информация за картите в приложения и онлайн е често срещано сред търговците и потребителите за намаляване на неудобството при плащане и позволява използването на абонаментни услуги и периодични плащания. Сигурността при трансакции е изключително важна, а MDES осигурява допълнителна защита. В случай на опит за разбиване на токена, MDES блокира трансакцията, което елиминира какъвто и да е шанс за измама. Ако устройството е изгубено или картата е подложена на риск, връзката в MDES между токена и картата (или устройството) може да се разруши и да се издаде наново за новата карта, без това да създава неудобство и притеснение за потребителя.

MDES дава на картодържателите избора и спокойствието да извършват сигурни дигитални разплащания от различни свързани устройства чрез натискане, докосване и кликване. Нещо повече, потребителят няма нужда да актуализира токените, съхранявани при различни търговци, когато се промени номерът на картата или датата на изтичане на валидността й.

„Flipkart е лидер в  платежните иновации, които ускориха внедряването на електронната търговия в Индия. Чрез партньорства с водещи финансови компании и програми в сектора, Flipkart обогатява потребителското преживяване, повишава достъпността и предлага решения, които отговарят на нуждите на потребителите в Индия– всичко това ни отличава от конкурентите и ни извежда на първи позиции в брашна. Чрез внедряването на Mastercard Digital Enablement Services имаме възможност да предоставим на потребителите си лесен, удобен и сигурен разплащателен метод, да създадем безопасна екосистема и да осигурим изключителни преживявания за тях“, заяви Ранджит Боянапали, Вицепрезидент Продукти, Flipkart.

„За нас е удоволствие да си партнираме с Flipkart – пионерът в сектора на електронната търговия в Индия, с който да предложим най-добрия продукт на пазара – MDES за търговци. Наше проучване сочи, че сигурността и удобството при разплащане са сред ключовите фактори за потребителите при онлайн пазаруване. Токенизацията на Mastercard ще елиминира значителна част от притесненията на потребителите и ще им предложи по-висока сигурност и по-добро преживяване“, заяви Джеймс Андерсън, Изпълнителен вицепрезидент Дигитални разплащателни продукти, Mastercard.

Възползвайки се от нарастващата употреба на смартфони, стартирането на 4G мрежите и увеличаващото се благосъстояние на потребителите, индийската електронна търговия увеличава дела си. Очакванията са, че тя ще се превърне във втория най-голям пазар за електронна търговия в света до 2034 г. С развитието на Internet of things и нарастването на броя и функционалностите на свързаните устройства, които предоставят на потребителите несравнимо удобство да пазаруват където и когато пожелаят, става все по-важен въпросът за осигуряването на сигурност на трансакциите в мрежата. Само през последните три години Mastercard е инвестирала над 1 милиард долара за развитието на по-безопасни продукти и по-защитена мрежа, използвайки най-новите достижения на технологиите и иновациите.

MDES технологията вече е налична на българския пазар, като очакванията са да намира все по-голямо приложение за по-безопасни онлайн трансакции на потребителите.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари