Kompas с награда от 50 000 евро в първото издание на Everywhere Initiative в Европа

Източник: Visa

  • Британски стартъп спечели с решение, използващо машинно самообучение в подкрепа на местния потребителски опит

  • Над 300 заявления за участие от стартъпи от 19 страни

 

Visa Inc. обяви победителите в първото европейско издание на състезанието Everywhere Initiative. Три стартъп компании бяха наградени за успешните си предложения в три категории с награден фонд на обща стойност 100 000 евро. Победителите получават пълен достъпдо приложно-програмния интерфейс на Visa, чрез платформата Visa Developer Platform. За да развият идеите си, те ще имат подкрепата и на ментори и технологични експерти. Победителите във всяка категория, които получават по 25 000 евро, са:

bitemojo (Израел) – предизвикателство, свързано с местната общност - Предизвикателство към местната общност. Те представиха Visa Bite, приложение за самонасочващо се търсене на заведения за хранене, при което използвате единствено смартфона си.

Kompas (Великобритания) - Регионално междуградско предизвикателство: тяхното приложение Dependable City Exploration използва машинно самообучение, за да персонализира съдържание на базата на индивидуални предпочитания и интереси.

Fly Money (Израел) - Предизвикателство в международния транспорт: това приложение предлага приложно-програмен интерфейс за сравняване и подбор на парични решения при пътуване, докато потребителят резервира полет с туристическа агенция или авиолиния..

Kompas спечели допълнителни 25 000 евро за най-добро цялостно предложение.

Участниците бяха наградени по време на тазгодишния форум Money 20/20 в Копенхаген от Джим Маккарти, изпълнителен вицепрезидент „Иновации и стратегически партньорства“ във Visa. "Ние във Visa вярваме, че живеем в свят, в който не е нужно най-добрите идеи и мислене да идват отвътре - те могат да дойдат от всякъде. Сътрудничеството ни със стартъп обществото чрез Everywhere Initiative цели намирането на свежи идеи, свързани с постигне на ключови бизнес цели и подобряване на потребителското преживяване. Очакваме с нетърпение работата с тези компании, предоставяйки им достъп до приложно-програмния интерфейс на Visa чрез платформата Visa Developer Platform, за да подпомогнем реализирането на идеите им," каза Маккарти.

Европейското издание на Everywhere Initiative беше обявено през февруари, по време на Световния мобилен конгрес, и започна да приема предложения в изброените по-горе категории през април. Заявления за участие се приемаха до май, след което Visa избра пет финалиста от всяка категория и покани представител на всяка от компаниите на форума Money 20/20 в Копенхаген, където имаха възможност да презентират своите идеи пред жури, включващо представители на Visa и Давиде Ригамонти от CornerCard, Бърт Куит от Erste Group и Охад Маймон от Leumi Card. Победителите бяха обявени от Маккарти в презентация по време на програма, предназначена специално за стартъп обществото.

Повече от 1500 стартъп компании от Северна Америка, Латинска Америка, Европа и Азия взеха участие в програмата от лансирането и в САЩ през
2015 година.

 

 

Everywhere Initiative на Visa e програма за иновации, проектирана да насърчи следващото голямо откритие в индустрията на разплащанията, успоредно с прехода от пластики към изцяло дигитални разплащания. Целта е също нови играчи да се включат към традиционните участници в екосистемата. Изпълнението на програмата започва за първи път в САЩ през 2015 г. и до днес близо 1000 стартиращи компании са взели участие в нея като от тях 60 са финалисти, а 14 - избрани за победители. Общото финансиране достига 1,7 млрд. долара. Изданието през 2017 г. беше първото за Европа и в него участваха компании от 19 държави: Австрия, България, Великобритания, Германия, Дания, Израел, Ирландия, Испания, Норвегия, Полша, Португалия, Словакия, Турция, Финландия, Франция, Холандия, Чехия, Швейцария, Швеция. Всички фази от състезанието се проведоха на английски език.

 

Visa Inc. е глобална платежна технологична компания, която свързва потребителите, бизнеса, финансовите институции и правителствата в повече от 200 страни и територии с бързи, сигурни и надеждни електронни разплащания. Ние сме оператор на една от най-модерните мрежи в света за обработка на данни – VisaNet, - която е в състояние да управлява над 65 000 съобщения за транзакции в секунда, като в същото време защитава потребителите от измама и гарантира разплащанията за търговците. Visa не е банка и не издава карти, не предоставя кредити и не определя лихвите и таксите за потребителите.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари