НАЧАЛО » технологии

IT Hub Connect 2018: Регулациите ли ще променят играта в ИТ сектора?

fb
3E news
fb
22-03-2018 09:10:00
fb

Човек и добре да живее, идват новите регулации в ИТ сектора. От началото на годината бизнесът е под напрежение за идващия нов регламент за личните данни GDPR, като Европейската комисия готви и нов, т.нар. ePrivacy (EPR). Това ще е водеща тема по време на втория ден от международна конференция IT Hub Connect, която ще се проведе на 26 и 27.03.2018 г. в София Тех Парк.

Бизнес и регулации

На едно място ще дискутират нуждата, ползите и предизвикателствата за бизнес и институции представители и на двете страни. Гост на конференцията ще е евродепутатът Ева Майдел, за която дигиталната икономика, включването на повече граждани и бизнес в нея, както и правата на всяка страна са приоритет.

Европейската комисия ще бъде представена от Ралф Зауер, заместник-директор на звеното „Международен обмен на данни и защита“ към Главна дирекция „Правосъдие и потребители“.

От името на бизнеса ще говорят Николас Ходак, който е мениджър „Връзки с инсистуции“ към  IBM Europe, Филип Генов, първи вицепрезидент и ръководител на специални проекти в УниКредитБулбанк, Лусия Поповска, Главен оперативен директор в Софтуер Груп и Петър Кирков, мениджър „Управление на риска“ в Телелинк.

Иновациите променят компаниите

Иновациите са движеща сила за прогреса. На тях разчитат както стартъпите, за да привлекат капитал и да пробият на големите пазари, така и утвърдените компании съумяват да са винаги актуални, да задържат пазарни дялове и да са успешни.

Разговорът ще се води в посока за това как дигиталните трансформации променят нагласите на потребителите. Своите гледните точки и опит ще споделят Атанас Добрев, главен изпълнителен директор на Виваком, Йозек Грушковняк, управляващ директор на Inlumino Consulting и Михал Кречмар, директор за дигитални трансформации в PwC Полша.


Икономическият ръст минава през иновации

Какво се случва с една компания, чиято основна движеща сила са иновациите? Как успява тя да се адаптира и променя съобразно постоянния тласък към нови предложения и решения за своите потребители? Каква е вътрешната динамика и култура на отвореност към иновациите – вътре и вън от организацията.

Това са само част от големите въпроси, на които ще отговарят Пастора Валеро, вицепрезидент, отговарящ за политиките и връзките с институциите на Cisco Systems Inc. за Европа, Близкия изток, Африка и Русия. Тя ще представи и позицията на Американската търговска камара в ЕС (AmCham EU), където е вицепрезидент.

Google и неговата роля в иновации насочени към потребители и бизнес ще се представи от Марчин Олендер, който е на позицията мениджър „Публични политики и връзки с институциите“.

Ахилеас Арванитис, старши мениджър отговарящ за финансови услуги в Ернст и Янг (EY) ще разкаже повече за ролята на консултантите в областта на иновациите.

Практически опит ще сподели Сафир Адени, глобален мениджър за трансформация и технологии във Feuji Inc.

IT Hub Connect 2018 ще се проведе на 26 и 27 март 2018 г. в София Тех Парк. Организатори са Американската търговска камара в България и Индийско-българската бизнес камара и събитието е под егидата на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Сред основните компании, които подкрепят събитието, са Софтуер Груп, Майкрософт България, Виваком, RSA, Ърнст и Янг България, Уникредит Булбанк, Делойт България, IBM, PwC, Телелинк и др.

IT Hub Connect 2018
регулации
ИТ сектора
нов регламент за личните данни GDPR
иновации
технологии
стартъпи
привличане на капитал
дигиталните трансформации
нагласи на потребителите.
По статията работи:

Галина Александрова