НАЧАЛО » технологии

IHS Markit прогнозира ръст от 113 ГВТ на слънчевата енергетика през 2018 г.

fb
3E news
fb
10-04-2018 11:44:00
fb

Консултантската компания  IHS Markit повиши прогнозата си от месец декември за развитие на слънчевата енергетика през 2018 г. Анализаторите на компанията сега прогнозират, че в света ще бъдат построени не 108,  а 113 ГВт слънчеви електроцентрали. Последната прогноза е близка до границата на количеството от полисилиций, който производителите са в състояние да доставят през тази година смятат авторите.

Така например в свое изследване Bernreuter Research  смятат че пазарът на полисилиций през тази година ще бъде балансиран при обем на ново строителство на фотоволтаични централи от порядъка на 120 ГВт.

През тези темпове на ръст достъпността на до слънчевите модули може да стане ограничителен фактор. В разстояние на година се очакват стабилни цени на оборудването, което е пряко следствие от запазващото се голямо търсене.

Очевидно е, че Китай смята да запази високите темпове на развитие на слънчевата енергетика и да построи по прогноза на IHS между 53-60 ГВт фотоволтаични централи.

Индия вероятно ще заеме на второ място в световните рейтинги, като се очаква да построи 11 ГВт и ще изпревари САЩ , които ще въведат 10 ГВт.
Като цяло на 10 страни ще се падат мощности от 92 ГВт от 113 ГВт. Това са: Китай, Индия, САЩ, Япония, Австралия, Германия, Мексико, Бразилия, Турция и Египет.

IHS Markit
ВЕИ
слънчева енергетика
фотоволтаици
По статията работи:

Маринела Арабаджиева