НАЧАЛО » технологии

IBM и Apple обявиха партньорството си

ИТ гигантите ще разработват нов клас бизнес приложения

fb
3E news
fb
16-07-2014 04:43:00
fb

Във време, когато иновациите са неизменна част от живота ни, два от световните технологични гиганти и някогашни „врагове“ – Apple и IBM, решиха да си подадат ръка в опит да трансформират бизнеса. В резултат на ексклузивното им сътрудничество се очава да се „роди“ един изцяло нов клас бизнес приложения за iPhone и iPad, които ще са базирани на експертизата на IBM в сферата на управлението и анализа на BigData.

Става дума за над 100 приложнеия за бизнес цели, насочени към специфични индустриални проблеми. С тяхна помощ ще се търсят възможности за решения в сферата на търговията на дребно, здравеопазването, банковия сектор, туризма и транспорта, телекомуникациите и застраховането. Първата порция приложения ще бъдат представени през есента на 2014, а след това и през цялата 2015-а.

Всички те ще нбамерят място на мобилната платформа IBM MobileFirst for IOS. В основата ѝ ще лежи симбиозата между решенията на IBM в сферата на анализа и BigData и хардуера и софтуера на Apple. Като част от споразумението за IBM MobileFirst, предназначен за IOS, IBM ще продава на своите бизнес клиенти от цял ​свят iPhones и iPads със специфични за различни индустрии решения.

Партньорството цели да създаде приложения, които могат да преобразят, начина по който бизнеса и служителите работят, благодарение на iPhone и iPad, което ще позволи на компаниите да постигнат по-добра ефективност, ефикасност и да отговорят на нуждите на клиентите по-бързо и по-лесно от всякога.

Спрягани и до днес за най-добрите, iOS устройствата дадоха мощен тласък върху развитието на индустрията още с появата си и много силно повлияха върху живота ни. Дотолкова, доколкото съвременните технологии са неизменна част от ежедневието  както на отделния човек, така и на работата на компаниите. Индустрията вече е поела към нови измерения и днес все по-осезаема е необходимостта от анализ и управление на данни.

Именно тук е силата на IBM, които се надяват да се утвърдят като световен лидер в сферата на анализите, облачните технологии, разработването на софтуер и услуги. А съдружието им с Apple да ги отведе към нови пазарни хоризонти.

"Мобилността, съчетана с възможностите на управлението на данни и облачните технологии, трансформира бизнеса и индустриите по безпрецедентен начин, което от своя страна позволява на хората да променят начина на  работа, индустриите и професиите", казва Джини Ромети, който е председател, президент и главен изпълнителен директор на IBM.

IBM
Apple
IBM & Apple
Big Data и Analytics
iOS
По статията работи: