НАЧАЛО » технологии

Google навлиза в домовете ни и с видеонаблюдение

fb
3E news
fb
23-06-2014 06:21:00
fb

Технологичният гигант Google навлиза все по-осезаемо в дома ни. Стана ясно, че компанията ще придобие фирмата за видеонаблюдение Dropcam за 555 млн. долара. Сделката ще се извърши чрез закупената наскоро Nest, произвеждаща „умни“ термостати за дома, предаде „Ройтерс“, цитиран от econ.bg. Dropcam произвежда WiFi камери, показващи стрийминг на живо това, което се случва в дома ви. Фирмата потвърди сделката, но не поясни подробности около цената.

Придобиването е поредната стъпка на Google за прехода към „умни“ домове. От компанията съобщиха, че Dropcam ще приеме политиката за поверителност на Nest след като придобиването стане факт. Това значи, че информацията от уебкамерите ще бъде споделяна с всяка друга фирма, включително и с Google, без да е нужно съгласието на потребителите.

Камерите на Дропкам могат да бъдат управлявани от разстояние чрез смартфон или таблет. Записаните видеа могат да бъдат съхранявани в Cloud или споделяни с приятели или дори с целия свят.

От Dropcam наскоро обявиха създаването на нова технология , която позволява на камерите да разпознават движещи се хора, които евентуално проникнат в дома ви, докато не сте там. След това софтуер, захранван в облака, изпраща предупреждение към смартфон приложението или имейл акаунта ви.

Компанията също така предлага и абонаментна услуга, която позволява да съхранявате видеото от Dropcam за период от 7 дни. Самата камера струва 150 долара, като са производството ѝ стартъп компанията успя да събере 50 млн. долара.

Dropcam
Google
сделка
видеонаблюдение
домове
По статията работи:

Георги Велев