GE и Arenko ще построят във Великобритания едно от най-големите хранилища на енергия в света

Американският технологичен концерн General Electric (GE) заедно с Arenko Group обяви за строителство на голяма система за съхранение на енергия във Великобритания. Пускът и се очаква още през тази година, се казва в прессъобщение на GE.
Arenko инвестира в система за съхранение на енергия с използване на акумулаторни батерии с обща мощност от 41 МВт, предоставени от GE. Проектът е един от най-големите както във Великобритания, така и в света и е в състояние да обезпечи достъпа до енергия на почти сто хиляди домакинства в страната. Системата за съхранение на енергия се намира в стратегически важен район в Мидлендс (Англия), като експлоатацията му ще започне още през настоящата 2018 г.
„Проектът ще намали натиска върху енергийната система на Великобритания и ще осигури гъвкавостта в периодите, в които има нужда от използване на по-балансирана и сигурна енергийна система, а също така ще подпомогне намаляване на разходите за електроенергия на потребителите в страната“, се казва в прессъобщението.
General Electric е глобална компания, работеща в сектора на инфраструктурни проекти, финанси и масмедии.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари