НАЧАЛО » технологии

Facebook разработва нова социална мрежа за бизнес комуникации

fb
3E news
fb
17-11-2014 12:39:00
fb

 

Най-голямата в света социална мрежа Facebook разработва платформа за бизнес комуникации, съобщава Financial Times, позовавайки се на запознат със ситуацията източник.

 

Създателите на новата мрежа Facebook at Work планират да се конкурират с продуктите на Google, Microsoft и LinkedIn. Очаква се, че новата социална мрежа ще даде възможност на ползвателите да водят професионална кореспонденция, да комуникират с колегите си, да създават и обменят файлове, както в Google Drive и Microsoft Office и така да бъде обхваната аудитория от порядъка на един милиард души. Част от разработчиците на новата социална мрежа са базирани в Лондон.

 

По думите на източникът на изданието, новата социална мрежа ще прилича на класическия Facebook и ще има и канал за новини и възможност за споделяне в „канал на приятелите“ на групите. Освен това ползватлите ще могат да правят недостъпни за свои колеги неформална информация за себе си, такава като снимки и видео от отпуските си.

 

Сътрудници на Facebook дълго време са използвали тази социална мрежа за корпоративни цели и след известно време е било направено предложение корпоративната мрежа да се използва и извън компанията. Сега пилотната версия на Facebook at Work се тества от няколко компании.

Facebook
Facebook at Work
Google
Microsoft
LinkedIn
По статията работи:

Маринела Арабаджиева