НАЧАЛО » технологии

EIT Health удължава срока за кандидатстване за финансиране за стартъпи до средата на май

Одобрените кандидатури ще получат обучение и безвъзмездно финансиране в размер на 8000 евро

fb
3E news
fb
08-05-2018 01:49:00
fb

EIT Health удължи срока за кандидатстване в конкурса за статъпи InnoStars Awards до 15-ти май. InnoStars Awards е насочено  към микро и малки предприятия, спинофи и стартъпи в секторите на здравеопазването и IT, които вече имат прототип или минимум жизнеспособен продукт (MVP). Одобрените кандидатури ще получат менторство и обучение, както и безвъзмездно финансиране в размер на 8000 евро. Средствата се определят за бизнес развитие, регистрация на продукта, писане на бизнес план и за придобиване на предприемачески опит в реална среда от група експерти. Първите три най-успешни екипи ще получат 60 000 евро. Победителят получава 25000 €, втората награда е 20000 €, а третият отбор получава 15000 €, за да разработи своя продукт или прототип. Първите 6 отбора могат да представят своите проекти на международно жури, включващо представители на основните партньори на EIT Health.


EIT Health дава възможност и н а по-развити стартъпи и малки и средни компании, които са насочени към пазара в Китай с програмата си Go2China. Програмата предоставя вътрешно познание за пазара, срещи с рискови капиталисти и ключови фигури за взимане на решения, както и представители на високо равнище на правителството в Шенжен. Желаещите могат да кандидатстват до 14-ти май.


EIT Health развива стартиращи компании по време на своите обучения
Осемседмичната европейска програма за валидиране в ранна фаза Smart Ageing Bootcamp е насочена към продукти или услуги, предназначени за подобряване на живота на възрастни хора, с фокус към потребители на възраст над 50 години. Решенията могат да бъдат в областта на медицинските технологии, биотехнологиите или дигиталното здраве и могат да включват самоуправление на здравето, интервенции в начина на живот, преодоляване на функционални загуби и лечение и управление на хронични заболявания. Обучението включва 11 посещения на клиенти, стартиращи фирми и инвеститори, както над 500 срещи. Срокът за подаване на кандидатури е 12-ти май.

Venture Lab е 4-месечна акселераторна програма, базирана в Будапеща, за екипи с първоначални идеи и малки и средни компании в областта на биотехнологиите, медицинските технологии, електронното здравеопазване, науката за живота и здравеопазването. Подкрепяните проекти са на етапа на зараждане, инкубация или ранно развитие. Целта на програмата е да се развият индивидуални и екипни бизнес компетенции и да се осигури обучение в областта на проучванията и развитието на бизнес възможности. Срокът за кандидатстване е 11-ти юли.


EIT Health е една от най-големите инициативи в световен мащаб в областта на здравеопазването и е с подкрепата на Европейския комитет и Европейския институт за иновации и технологии (EIT). Нашата цел е да развиваме устойчиво здравеопазването и по този начин да подсигурим бъдещи условия за по-здравословен начин на живот и благоденствие на хората в цяла Европа. Сред членовете на EIT Health са най-добрите европейски здравни и фармацевтични компании, университети за естествени науки и научноизследователски институции. С бюджет от 2 млрд. евро, през следващото десетилетие EIT Health ще инвестира целенасочено в най-добрите предприемачески таланти и творчески умове в Европа, за да насърчи разработването и пускането на пазара на решения за „умни“ продукти и услуги в сектора на здравеопазването, насочени към с предизвикателствата, наложени от демографските промени и застаряващите общества.

EIT Health
стартъпи
финансиране
конкурс
По статията работи:

Галина Александрова