Cargotec Business Services е Стартъп на 2018 г.

До края на годината центърът в България ще обслужва офисите на Cargotec в пет държави, предоставяйки вътрешни бизнес услуги

Cargotec Business Services, част от Cargotec, спечели наградата за иновации, високи технологии и аутсорсинг на Българската аутсорсинг асоциация и Българската асоциация на софтуерните компании.

Българският глобален център за бизнес услуги на финландската компания Cargotec грабна статуетка „Стартъп на 2018-та” в надпреварата за годишните награди. Най-оспорваните отличия в сектора бяха раздадени за трети път. Кандидатурите бяха разглеждани от международно жури от доказали се на глобално ниво професионалисти в областта на изнесените бизнес услуги, високите технологии, иновациите и човешките ресурси.

Кметът на Варна Иван Портних връчи престижната статуетка на управляващия директор на Cargotec Business Services Мая Миланова. „Много съм развълнувана, че получаваме тази награда. Само за 10 месеца от старта на съществуването си екипът ни достигна 200 души. Всички те заслужават отличието, заради усилията и ентусиазма си. Плановете ни са до края на годината да разширим дейността си и да започнем да обслужваме офисите на Cargotec във Великобритания, Швеция, Дания, САЩ, Холандия и Белгия“, обяви при награждаването г-жа Миланова. Тя получи и почетния знак на Варна като специална награда от кмета на града.

Глобалният лидер в областта на интелигентните решения за управление на карго системи официално откри своя център за бизнес услуги Cargotec Business Services в София през януари. Той ще бъде централен хъб за предоставяне на вътрешни услуги за Cargotec в сферата на финансите, човешките ресурси и непрякото възлагане на поръчки. За по-малко от година екипът на българското звено нарасна с над 300 %.

 

Cargotec (Nasdaq Helsinki: CGCBV) е световен лидер в предоставянето на цялостни решения за обработка на товари. Бизнес направленията на Cargotec - Kalmar, Hiab и MacGregor са пионери в своите области. Чрез уникалните си позиции в пристанищния, сухопътния и морския транспорт, те оптимизират глобалните товарни потоци и създават устойчива стойност за потребителите. Продажбите на Cargotec за 2017 г. възлизат на общо близо 3,2 млрд. eвро. Компанията има 11 000 служители по целия свят.

Cargotec Business Services е създадена през 2017 г. В София се намира главният офис, а в процес на създаване е регионален офис в САЩ. Целта на Cargotec Business Services е да оптимизира вътрешните процеси на глобално ниво в Cargotec. В момента над 200 служители в България предоставят услуги в сферата на Финансите, Човешките ресурси и Непрякото възлагане на поръчки.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари