НАЧАЛО » технологии

Audi, Honda, General Motors и Hyundai ще използват Android в автомобилните компютри

Това ще позволи на собствениците на такива коли да използват екраните на автомобилните си навигатори като пълноценни компютри, както и да ги управляват с помощта на смартфони или таблети

fb
3E news
fb
07-01-2014 02:49:00
fb

 

Американската компания Google се договори за сътрудничество с четири от големите световни автомобилни концерни за използването на мобилната операционна система Android в автомобилните компютри, съобщи водещият японски делови вестник "Никей", цитиран от БГНЕС.

В новия технологичен съюз влизат германската Audi японската Honda, американската General Motors и южнокорейската Hyundai. Към него се присъедини и производителят на графичен софтуер и процесори NVIDIA Corp. Целта на сътрудничеството е да се осъществи интеграция на мобилните технологии на Google в автомобилите.

Това ще позволи на собствениците на такива коли да използват екраните на автомобилните си навигатори като пълноценни компютри, както и да ги управляват с помощта на смартфони или таблети. Първите модели коли с интегрирана система Android в компютрите им, ще бъдат представени в края на тази година.

Операционната система Android е най-популярна на пазара на мобилни устройства. По последни данни тя се използва при 80% от смартфоните по света.

Audi
Honda
General Motors и Hyundai ще използват Android в автомобилните компютри
Android
Google
технологичен съюз
Audi
Honda
General Motors и Hyundai
По статията работи:

Галина Александрова