НАЧАЛО » технологии

Apple разработва собствен автомобил?

fb
3E news
fb
15-02-2015 02:12:00
fb

Два независими един от дрг източници на авторитетните издания The Wall Street Journal (WSJ) и агенция Reuters твърдят, че корпорацията Apple разработва собствен автомобил. Според WSJ в разработката на автомобила начело стои Стив Задески, бивш инженер от Ford. От Reuters не съобщават кой стои начело на разработката, но твърдят, че Apple в последно време е наела значителен брой хора, работещи по-рано в автомоиблната индустрия.

 

Wall Street твърди, че резултатът от проекта, който очаква одобрение от шефа на компанията Тим Кук може да е електромобил. Според източникът на информационната агенция от автомобилната индустрия това ще е самоуправляващо се транспортно средство – конкурент на самостоятелният автомобил на Google.

 

WSJ твърди, че Задески е получил карт-бланш за свой проект: разрешено му е да наеме до хиляда души, както и да наеме хора от други отдели на компанията. Работата над проекта е в тайна сграда недалеч от основният офис на Applе в Купертино, където се изследват роботехниката и материали за производството на автомобили, съобщава TJournal.

 

Сайтът Macrumors публикува снимка на автомобила с камери и сензори на покрива. Както се твърди обаче Apple е взела няколко подобни автомобила на лизинг. Както се казва в текста под публикуваното фото на автомобила: „една от най-загадъчните коли, наети от Apple на лизинг“.

В същото време Apple вече има заслуги към автомобилния бизнес чрез CarPlay, се припомня в публикациите.

Apple
електромобил
автомобил
По статията работи:

Маринела Арабаджиева