НАЧАЛО » технологии

Apple основа фонд за 300 млн. долара за инвестиции във ВЕИ в Китай

fb
3E news
fb
18-07-2018 10:30:00
fb

Корпорацията Apple заедно с десет от азиатските си доставчици основа инвестиционен фонд за 300 млн. щатски долара, съобщават от компанията. Средствата са предназначени за вложения в проекти за чиста енергетика с мощност от над 1 ГВт в Китай.

Производителите на iPhone и iPad вече напълно, на 100 % осигуряват дейността си чрез производството на енергия от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ), инвестирайки в мощности от около 1,4 ГВт. Компанията подкрепя всичките си доставчици в прехода им към енергия от ВЕИ. Към това е насочена и настоящата им инициатива.

Във фондът, под името  China Clean Energy Fund (Китайски фонд за чиста енергия), освен Apple инвестиции ще осъществят ще десет компании, доставчици на американската корпорация. Това са Catcher Technology, Compal Electronics, Corning Incorporated, Golden Arrow, Jabil, Luxshare-ICT, Pegatron, Solvay, Sunway Communication и Wistron.

Apple и доставчиците на корпорацията ще използват над 4 ГВт мощности от възобновяеми източници, се казва в съобщението на компанията.

Apple
ВЕИ
строителство на ВЕИ в Китай
Китайски фонд за чиста енергия на Apple
По статията работи:

Маринела Арабаджиева