НАЧАЛО » технологии

Apple е готов да пусне електромобилът си през 2020 г.

fb
3E news
fb
23-02-2015 11:43:00
fb

 

Apple смята да пусне в серийно производство пъвият си електромобил през 2020 г., съобщава агенция Блумбърг, позовавайки се на източник, запознат с плановете на компанията.

 

За разработката на нов модел обичайно са необходими около 7 години, но ръководството на Apple е поставило пред екипа задача разработките по проектът под името Titan да бъдат завършени колко се може по-скоро.

 

За стремежът на Аpple да пусне производство на собствен автомобил в съкратени срокове говори и желанието на компанията за влизане в битка с такива конкуренти като Tesla Motors и General Motors, пише агенцията. Двете компании смятат през 2017 г. да пуснат електромобил, който ще може да изминава разстояние от 320 км.с една зарядна батерия. Цената на такава кола според очакванията ще е 40 хил. долара.

 

Проектът за електромобил на Apple обаче може да се окаже спрян, ако ръководството на компанията се окаже недоволно от резултатите, казват осведомени източници за агенцията. Представителе на Apple не коментират новината за разработка на нов електромобил.

 

По-рано The Wall Street Journal, позовавайки се на свои източници, запознати с проекта съобщи, че екип от инженери от порядъка на няколко хиляди работи в Калфирния в отделно сграда по проект за създаването на нов електромобил на Apple. За шеф на екипа бе сопочен Стив Задески, работещ по-рано в корпорацията Ford.

 

Apple
Tesla Motors
General Motors
електромобил
По статията работи:

Маринела Арабаджиева