НАЧАЛО » технологии

Accenture: Десетилетието на иновации и растеж е към своя край

fb
3E news
fb
11-01-2016 02:44:00
fb

Десетилетието на иновации и растеж в технологичните индустрии върви към своя край. Това коментира Statista,като се позовава на международно проучване за тенденциите сред технологичните потребители, извършено от консултантската компания Accenture, информира Инвестор.бг.

Според анкетата на Accenture потребителите са по-малко склонни да купуват нови технологии през тази година в сравнение с преди 12 месеца. Не само, че пазарите са достигнали определено ниво на насищане, но и темпът на иновациите също малко се забавя. Днешните нови смартфони, макар и без съмнение по-добри от тези преди две години, нямат убийствени нови функции, които да убедят средностатистическия потребител, че има нужда от нов. Около 47% от тези, които не планират да купят нов смартфон тази година, заявяват, че са доволни от сегашното си устройство и не виждат нужда от по-ново.

Тъй като търсенето на нови двигатели на растеж през последните няколко години се забавя, вече е време ново поколение устройства да излязат на сцената. Умните часовници, фитнес тракерите и други свързващи устройства обаче засега не успяват да направят голямо впечатление на широката публика. По-малко от 15% от анкетираните от Accenture планират да купят някое от тези устройства, определяни като „следващия голям удар“ тази година.


Infographic: Tough Times Ahead for the Tech Industry? | Statista

Accenture
международно проучване
технологична индустрия
тенденции
По статията работи:

Галина Александрова