НАЧАЛО » технологии

200 000 евро очакват три иновативни бизнес проекта в индустриалната промишленост

„Асарел-Инвестмънт“ ще подкрепи проектите под формата на дялова инвестиция

fb
3E news
fb
27-05-2014 06:16:00
fb

Общо 200 000 евро ще бъдат вложени в иновативни проекти в сферата на индустриалната промишленост, става ясно от условията на обявения конкурс от „Асарел-Инвестмънт“ съвместно с „Инниммо Адвайзърс“. Те търсят идеи с висок потенциал за пазарна реализация в сферата на минната и преработвателната индустрия, химическата промишленост, разработването на компоненти и системи за енергийна ефективност и ВЕИ, рециклирането на отпадъци и опазването на околната среда, както и в електрониката и електрическите двигатели.

Под иновативна идея, уточняват организаторите, се има предвид продукт, процес, услуга или бизнес модел, представляващ технологична новост. Тя трябва да носи полезен ефект и да задоволява реална потребност на българския пазар. Идейните предложения може да са били пуснати в употреба, но условието е да не са се предлагали повече от 2 години.

За да спечелят инвестиция, кандидатите освен че трябва да докажат, че идеята им има практическо приложение, се очаква да се ангажират и с развитието на проекта. До паричната награда ще се доберат не повече от три проекта, като не е изключено да бъдат финансирани и два или дори само един. Те ще бъдат подкрепени под формата на дялова инвестиция.

На първия етап от конкурса участниците трябва да предоставят писмено резюме на проекта, което да включва описание на идеята, конкурентни предимства и пазарен потенциал, бюджет и основни финансови параметри, както и представяне на екипа. Одобрените за втори етап кандидати ще бъдат поканени да представят подробни бизнес план и финансова обосновка. Третият етап представлява презентация на проектите пред журито на конкурса. Крайният срок за кандидатстване е 31.10.2014.

„Асарел-Инвестмънт“ ЕАД e инвестиционната компания на лидера в добива и обогатяването на медни руди в България „Асарел-Медет” АД. „Асарел-Медет” АД е първата българска компания, която през 2005 г. получава Сертификат за Инвеститор първи клас от Българската агенция за инвестиции заради мащабния си проект за модернизация на производството.

„Инниммо Адвайзърс“ е българска консултантска компания в областта на инвестиционното банкиране, специализирана в предоставянето на услуги и решения по инвестиционни проекти, корпоративни финанси, сливания и придобивания, преструктуриране и управление на активи.

индустриална промишленост
конкурс
бизнес и иновации
Асарел-Инвестмънт
По статията работи: