Хакери са откраднали криптовалута за 23,5 млн. долара от платформата Bancor

Хакери са откраднали 23,5 млн. долара в различни криптовалути от швейцарската криптоплатформа Bancor, се казва в съобщение на компанията в Twitter, цитирано от агенциите.

По данни на Bancor от един от „горещите портфейли“ от компанията са били откраднати 24,984 хил. токена Ethereum (за сума от около 12,5 млн. долара), около 3,2 млн. токена BNT (за сума от около 10 млн. долара) и над 229 млн. токена NPXS (за около 1 млн. долара).

Портфейлите на ползвателите на платформата не са пострадали от хакерската атака, подчертават от Bancor.

“В момента на регистриране на кражбата успяхме да замразим откраднатите токени BNT, да минимизираме и щетите на системата Bancor от кражбата“, се казва още в цитираното съобщение, като се допълва за невъзможност за замразяване на откраднатите токени от Ethereum и другите криптовалути. Отбелязва се също така, че заедно с други борси продължава проследяването на движението на токените.

Швейцарската криптоплатформа Bancor е създадена през 2017 г. Тя работи на принципа на блокчейн платформата Ethereum, като дава възможност на ползвателите да създават свои токени и да ги обменят в рамките на платформата.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари