Ученици от Гълъбово участваха в конкурс на ЕЙ И ЕС за изработка на мартеници

Прекрасните произведения на децата ще зарадват президента, министър-председателя и институциите в България

Източник: Ей И Ес България

За десета поредна година ЕЙ И ЕС България организира конкурс за най-оригинална мартеница, изработена от ученици от община Гълъбово. Превърналият се в традиционен конкурс, е съвместна инициатива на ЕЙ И ЕС България и община Гълъбово.

Участие в надпреварата взеха учениците от 22 паралелки от трети до шести клас. Децата отново смаяха журито с красиви творби с прецизна изработка. Журито, формирано от представители на ръководството на ЕЙ И ЕС България, избра учениците от 5Б клас от СОУ „Васил Левски” за победители в конкурса. Те печелят еднодневна екскурзия до избрана дестинация от 100-те национални туристически обекти на България. След края на конкурса всички участници хапнаха заедно торта.

По традиция ЕЙ И ЕС България ще подари мартениците, създадени от децата в Гълъбово, на президента Румен Радев, министър-председателя Бойко Борисов и ръководители на държавни институции с пожелания за здраве и благоденствие.

Конкурсът е част от програмата за корпоративна социална отговорност на ЕЙ И ЕС, насочена към подкрепа за българските традиции и обичаи и насърчаване на творческите заложби на децата в региона.

ЕЙ И ЕС присъства от 2001 г. в България и е сред най-големите инвеститори за последните 25 години с вложения, надхвърлящи 1.6 млрд. евро. ЕЙ И ЕС България е собственик на една от най-новите и модерни топлоелектрически централи в Югоизточна Европа – ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово”, на съоръжението за депониране на отпадъци край село Обручище, както и мажоритарен собственик на ЕЙ И ЕС Гео Енерджи, която оперира най-големия ветроенергиен парк в страната – „Свети Никола” край Каварна.

Корпорацията ЕЙ И ЕС (NYSE:AES) е световна енергийна компания, която е включена в списъка Fortune 200. Ние осигуряваме достъпна и устойчива енергия в 16 страни чрез разнообразен портфейл от разпределителни компании, както и чрез топлоелектрически централи и проекти за възобновяеми енергийни източници. Нашите 18 000 служители са отдадени на идеята да постигат високи оперативни резултати и да отговарят на променящите се нужди от енергия в света. Приходите ни през 2016 година са на стойност 14 милиарда долара, като притежаваме и управляваме активи за общо 36 милиарда долара.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари