НАЧАЛО » технологии

Три пъти е пораснала софтуерната индустрия в България за десет години

fb
3E news
fb
02-11-2016 09:13:00
fb

Водещата софтуерна компания в България, NaXex Technological Development ще представи най-новите тенденции в технологичната индустрията по време на международната конференция ISTA на 15-16 октомври 2016 г. в гр. София.


Дигитализацията на бизнеса и обществото и развитието на технологиите и бранша в страната през последните години бяха представени от Георги Гергинов, изпълнителен директор на ИТ лидера.


Благодарение на своя международен опит, компанията за иновационни софтуерни платформи NaXex наблюдава непрестанното развитие на едни от основните двигатели на четвъртата индустриална революция – навлизането на смарт устройствата в бизнеса, събирането и обработката на big data, облачните технологии и свързаността на всички устройства. България има бързо разрастващ се ИТ сектор, което позволява чрез натрупания опит и познания да бъдат използвани най-новите технологии за органично развитие на индустрията и създаване на оригинални продукти за износ на световния пазар.


„Нашата страна е известна в цял свят със своите високо квалифицирани софтуерни специалисти. Към момента 10 000 технологични компании оперират на пазара в България, като приходите са нараснали с 5% и са около € 5.5 милиарда за тази година. Софтуерният сегмент се развива изключително динамично и за последното десетилетие е утроил своите размери.


Специалистите, заети във високотехнологични компании към момента, са близо 50 000, но за да можем да наблюдаваме бъдещо развитие на сектора са необходими поне още 20 -30 000 ИТ таланти. Платформи като предстоящата международна конференция ISTA 2016 са отлична възможност за всеки, който работи и иска да се развива в индустрията, да се срещне с водещи представители на международни компании. По този начин можем да обменим безценен опит, като отправим поглед към глобалния пазар и как можем да пренесем най-добрите практики в страната ни.“, коментира изпълнителният директор на NaXex Technological Development Георги Гергинов.


Развитието на ИТ индустрията в България е от ключово значение за позиционирането на страната ни на световната технологична карта. NaXex Technological Development е сред най-иновативните компании в България за софтуерни решения за световната финансова индустрия. Компанията предлага на своите служители програми за кариерно развитие и участие в множество социални проекти, като по този начин ги стимулира да участват активно в развитието и подпомагането на българското общество.

софтуерна индустрия
растеж
По статията работи:

Галина Александрова