Топ-университети в Гърция очакват две български надежди в областта на енергетиката

Набират се кандидати за пълни стипендии по петролно инженерство и енергийна стратегия в университетите на о. Крит и в гр. Пирея

Двама българи със завършена степен „бакалавър” ще получат възможността да продължат обучението си или да специализират в дваот водещите университета в Гърция.

 

Магистърска степен по „Петролно инженерство“ в Техническия университет на о-в Крит и Магистърска степен по „Енергийна стратегия, право и икономика“ в Университета в гр. Пирея са програмите, които се предлагат на вниманието на завършващите студенти или млади специалисти с ясна визия за кариерното си развитие в областта на енергетиката и инженерните науки.

 

Отговарящите на изискванията кандидати ще получат пълни стипендии за целия едногодишен период на обучение, както и средства за покриване на някои разходи за пребиваването им в Гърция. Освен диплома за бакалавър или магистър в подходящи специалности от технически и икономически университети, желаещите трябва да владеят отлично английски език, на какъвто ще се водят лекциите им.

 

Крайният срок за кандидатстване за магистърската програма по „Енергийна стратегия, право и икономика“ в университета в гр. Пирея е до 30 юни 2018 г. Кандидатите за магистърска степен по „Петролно инженерство“ в Технически университет на о-в Крит могат да изпращат своите документи до 31 август 2018 г.

 

Одобрените български студенти ще заминат за обучението си с подкрепата на ЕКО България. Стипендиите са предоставени от Hellenic Petroleum Group и са израз на дългогодишните ѝ усилия да развива енергийния бранш и да подпомага реализацията на млади експерти в него.

 

Всички желаещи трябва да изпратят своите заявки на адрес L.Vitanova@eko.bg в посочените срокове. Повече информация за необходимите документи можете да получите на посочения e-mail адрес.

 

Допълнителна информация за университетите:

 

  • Техническият университет на о-в Крит се намира в един от трите икономически центрове на острова – град Хания. Той е сред топ-класираните висши училища в световен мащаб - през 2017 г. се нарежда сред 200-те най-добри университета по инженерни науки според Академично класиране на световните университети (ARWU), което оценява 1200 висши училища. Инженерните специалности предлагат висококачествено обучение с иновативни методи, сътрудничество с институции и организации, както и възможност за участие в научни разработки. Точно те са част от имиджа на университета - съвременно и прогресиращо място за развитие на специалисти в техническите науки.

 

  • Университетът в гр. Пирея също е сред най-добрите висши училища в Гърция, които подготвят кадри в областта на икономиката, мениджмънта и информационните технологии. През годините изследователският му център е участвал в редица проекти и проучвания на национално и международно ниво по различни специалности. Магистратурата „Енергийна стратегия, право и икономика“ е иновативна програма с международно признание. Това е едно от малкото тясно насочени обучения към млади специалисти, които се интересуват от всички аспекти на енергийната индустрия, правото, дипломацията, интернационалните организации и други.

 Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари