„Тойота” и „Мазда” ще произвеждат електрически автомобили заедно

Източник: БГНЕС

Японският автомобилен гигант "Тойота" и по-малкият му съперник „Мазда” обявиха, че ще се насочат върху съвместното разработване на електрически превозни средства. Те ще изградят и фабрика на стойност 1,6 милиарда долара в САЩ, откривайки 4000 нови работни места в страната, предадоха АФП и БГНЕС.

Новината идва, докато автомобилната индустрия е изправена пред значителна промяна към по-екологичен транспорт и по-широко използване на информационните технологии за тази цел. Междувременно японските производители на автомобили също са изправени пред несигурност по отношение на стремежа на американския президент Доналд Тръмп да подкрепя американските фирми за сметка на чуждия внос. Наскоро той разкритикува „Тойота” за текущия й проект за изграждане на нова фабрика в Мексико, заплашвайки с по-високи такси.

През 2015 г. „Тойота” и „Мазда” подписаха меморандум за разбирателство, за да проучат взаимното си сътрудничество. Техният общ завод ще произвежда кросоувъри и седаните на „Тойота Корола” от 2012 г. Предприятието ще има капацитета да произвежда приблизително 300 000 коли годишно. Франция и Великобритания вече съобщиха, че ще приключат с продажбите на бензинови и дизелови автомобили до 2040 г.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари