НАЧАЛО » технологии

София събира на изложение и конференция най-добрите стартъпи в региона

Последни 10 дни, за да участвате в Sofia Startup Expo 2018

fb
3E news
fb
01-03-2018 02:32:00
fb

Обратното броене вече започна. Текат последните 10 дни, в които създателите на стартъпи и иновации могат да заявят участие в Sofia Startup Expo 2018 (SSE). Десетки компании от различни сектори вече запазиха своето място и ще получат достъп до уникалната общностна програма и ресурси, за да дадат крила на най-добрите идеи.


Първото в България изложение и конференция за стартиращи иновативни фирми ще отвори врати на 13 – 14 март в Иновационен форум „Джон Атанасов“, София Тех Парк. Столицата ни ще събере под един покрив цялата стратъп екосистема от създателите на технологиите, през иновационните мениджъри до инвеститорите, за да изградят партньорства. И това не е никак случайно, тъй като София попада сред 10-те най-добри градове за предприемачество и стартиране на бизнес в света през последните няколко години. Причините са различни, но най-ключови сред тях са бързият интернет, евтината регистрация на нови компании, ниските данъци и не на последно място – наличието и активната работа на инвестиционните фондове. Инвеститорите обърнаха поглед към страната ни, за да правят бизнес. Така България, най-бедната държава в ЕС, се разви като своеобразен стартъп хъб и започна да привлича компании и инвеститори в различни сектори не само от страната, но и от региона.


Това се вижда и от профила на участниците в Sofia Startup Expo 2018, както и в лекторите и темите на конференцията „Перспективи пред стартъпите в България“ (13 март, зала „Джон Атанасов“ - София Тех Парк, 10.00 часа). Изложители ще бъдат компании и проекти в сферата на информационните и комуникационни технологии, енергетиката, енергийната ефективност, хранителната индустрия, производството, екология, визуални изкуства, артистичен и събитиен мениджмънт, и др. Сред участниците са стартъпи от България, Македония и Турция.


Остават само 10 дни за регистрация. Програма „Съзидател“ дава възможност за участие дори на площ от 2 кв.м., а програма „Боец“ е напълно безплатна. Вижте повече за програмите тук: https://sofiastartupexpo.eu/bg/press/86-press/85-sazidateli-v-nadprevarata-sse.html. Последни заявки за участие с щанд се приемат до 6-ти март. Билети за конференцията можете да намерите тук: https://sofiastartupexpo.eu/bg/conference.html.

Sofia Startup Expo 2018
стартъпи
иновации
заявка за участие
технологии
инвеститори
По статията работи:

Галина Александрова