София е домакин на международно лятно училище за „зелени“ предприемачи

Макетът на "Екологичен град", спечелил първата награда в конкурса на EVN

Между 15-ти и 22-ри юли в София ще се проведе финалната седмица на The Journey - международно лятно училище за обещаващи предприемачи с фокус иновации за климата.

Приблизително 80 млади професионалисти от цял свят ще посетят София, за да представят своите бизнес идеи, насочени срещу вредното влияние на
климатичните промени.

Инициативата е част от дейностите на Climate-KIC, а координатор за България е Cleantech Bulgaria.

Преди да дойдат тук, по време на своето пътешествие в други европейски страни, екипите развиват своите бизнес проекти и получават ключови знания в сферата на бизнеса и климатичните промени от водещи лектори, ментори и треньори.

Екипът на Cleantech Bulgaria, заедно с експерти от други ключови организации, ще имат тежката задача да оценят работата на екипите, както и да им дадат препоръки за бъдещото развитие на техните идеи.

На 20-ти юли 2017 г. в Аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе финалът на The Journey, където участниците ще представят своите проекти пред публика и експертно жури. Събитието ще се проведе пред широка аудитория от млади таланти, експерти, преподаватели и компании в областта.

Освен за усилената работа, организаторите са се погрижили и за доброто настроение на участниците, като ще срещнат международните посетители с
българската култура, история, чудесна природа и храна.

Инициативата се провежда със съдействието на Photosynthesis, Start It Smart и Sofia Tech Park.

Фондация Cleantech Bulgaria насърчава устойчивото икономическо развитие чрез подкрепа на иновации с благоприятен ефект върху климата и околната среда. Целта й е да насърчи младите таланти в развитието на зелените технологии в България и да стимулира прехода към нисковъглеродна и кръгова икономика, включвайки активно научни организации, водещи университети и компании.

Climate-KIC е основната инициатива за климатични иновации на ЕС и най- голямото публично-частно партньорство работещо за смекчаване и адаптиране на ефектите от изменението на климата. Състои се от международна мрежа от компании, академични институции и партньори от публичния сектор. Част е от Общностите на знанието и иновациите (ОЗИ), създадени от Европейския институт за иновации и технологии (EIT), тяло на ЕС, чиято задача е да създаде устойчив растеж в Европа, справяйки се с глобалните предизвикателства на нашето време.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари