НАЧАЛО » технологии

Служителите на Nokia ще пострадат най-много от съкращенията в Microsoft

Ще бъдат съкратени общо 18 000 души от световната работна сила на технологичния гигант

fb
3E news
fb
18-07-2014 01:41:00
fb

Половината от бившите служители на Nokia, днес част от Microsoft, ще бъдат съкратени от работа. Това стана ясно от думите на главния изпълнителен директор на технологичния гигант Сатя Надела. Microsoft ще освободи общо 18 000 души от своите подразделения по целия свят, а от тях 12 500 ще са от заетите в закупената по-рано Nokia, пише CNET.

Припомняме, че през април тази година бе финализирана сделката по придобиването на звеното за устройства на финландската компнаия. По този начин в Microsoft се вляха 25 000 нови служители, които натовариха в значителна степен бюджета за заплати.

Съкращенията ще засегнат общо 14 на сто от световната работна сила на Microsoft, възлизаща на  около 127 000 души. Тези уволнения ще костват на компанията между 1.1 и 1.6 милиарда долара под формата на обезщетения, пише БГНЕС, позовавайки се на АФП. Всичко това обаче е необходимо, за да се подобри оперативността на компанията и да се пристъпи към изпълнението на заложените дългосрочни цели.

С придобиването на звеното за устройства на финландската компания Microsoft направи стратегическа крачка към разширяване на дейността си отвъд софтуерния бизнес в посока на хардуера. Другата им цел е развитието на облачните услуги.

От компанията изтъкват, че за сметка на съкращенията на някои служители и постове се увеличават работните места в други стратегически области.

Microsoft
Nokia
съкращения
Сатя Надела
По статията работи: