„Росатом“ започва серийно производство на 3D-принтери

„Росатом“ основа компания за развитие на адитивни технологии (3D печат) – ООО „Русатом“- адитивни технологии“ (РусАТ), която ще се занимава с производство на линии за 3D-принтери и техните компоненти, създаване на материали и метални прахове за 3D-печат, разработка на софтуер за адитивни системи, а също така и изпълнение на услуги за 3D-печат и внедряване на адитивните технологии в производството.

Компанията РусАт ще ще изпълнява задачата на единен отраслов интегратор за развитие на новия бизнес. Новата компания, според информацията започва работа през февруари 2018 г..

Мощностите за производство на оборудване и материали са разположени в различни предприятия на държавната корпорация „Росатом“, основно в заводите на дъщерната компания ТВЕЛ в Свердловска област. Стратегическата цел на компанията е да осигури приходи до 50 млрд. рубли към 2025 г. и да завоюва дял от над 1,5 % на световния пазар за адитивни технологии. За генерален директор на „РусАТ“ е назначен първият заместник -  генерален директор на АО „Наука и иновации“ Алексей Дуб.
 Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари