„Росатом“ и CMI Developpemen създават центрове за обработка и продажба на радиоизотопна продукция в Мароко

В рамките на провеждащия се в Рабат Руско-марокански бизнес форум, компанията CMI Développement, регионалният съвет на област Маракеш-Сафи, дъщерното предприятие на руската корпорация „Росатом“ –АО „Русатом Хелскеа“ (Rusatom Healthcare), и регионалният център на „Росатом“ за Близкия изток и Северна Африка подписаха Меморандум за разбирателство, предвиждащ дългосрочно сътрудничество за създаването на многофункционални центрове за радиационна обработка в областта Маракеш-Сафи и дистрибуция на радиоизотопна продукция за медицинските служби в Мароко, съобщава rosatom.ru.

От руска страна меморандумът бе подписан от генералния директор на АО „Русатом Хелскеа“ Денис Чередниченко и директора на регионалния център на „Росатом“ за Близкия изток и Северна Африка Александър Воронков, а от мароканска - от управителя на CMI Développement Саад Шаже и вицепрезидента на регион Маракеш-Сафи Милуд Хазеб.

Страните одобриха и пътна карта за съвместна работа в областта на радиационната обработка на продукция. Генералният директор на АО „Русатом Хелскеа“ Денис Чередниченко подчерта важността на подписания меморандум, който открива нови хоризонти за взаимноизгодното сътрудничество между Русия и Мароко. „Виждаме голям потенциал в мароканския пазар за радиационна обработка и сме убедени, че търсенето на нашата изотопна продукция от медицинските служби в кралството ще се увеличи“, подчерта той.

„Регионалният съвет на Маракеш-Сафи и CMI développement са доволни от началото на сътрудничеството с такава авторитетна организация като „Росатом“, която има компетенции за използването на радиационните технологии както в селското стопанство, така и в медицината. Уверен съм, че нашето сътрудничество ще създаде висока добавена стойност в тези сектори както на местно, така и на регионално ниво“, заяви Абделазиз Гауджи, председател на Комисията по икономическо и социално развитие, опазване на околната среда и образованието на регион Маракеш-Сафи.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари