Розов пеликан и голям гмурец полетяха на свобода в акция на Зелени Балкани и Ей И Ес

Източник: yandex.ru

Розов пеликан и голям гмурец бяха пуснати на свобода на 26 януари близо до язовир Розов кладенец,  намиращ се до град Гълъбово. Птиците бяха излекувани и освободени в рамките на съвместна акция на ЕЙ И ЕС България и екологичната организация Зелени Балкани. В акцията се включиха и служители на ТЕЦ ЕЙ И ЕС Гълъбово, които за пръв път имаха възможността да наблюдават такова събитие.


Пеликанът е лекуван в Спасителния център на Зелени Балкани повече от три месеца. Пристигнал от района на Бургас с два счупени крака, той е преминал през редица манипулации и сега, след грижите на ветеринарните специалисти на Центъра, вече е готов да полети на свобода. Другата освободена птица, големият гмурец, е приет в Спасителния център в началото на януари 2018 слаб и изтощен. След кратка укрепваща терапия и обилно количество храна птицата бе възстановена и вече е на свобода.


В основата на усилията на ЕЙ И ЕС за постигане на устойчивост стои познаването на заобикалящата бизнесите околна среда. Опазването и управлението на околната среда винаги са били основна част от дейността на компанията. Всеки бизнес на ЕЙ И ЕС се стреми към съвършенство в изпълнението на екологичните показатели. Компанията не само отговаря на екологичните стандарти, но и полага допълнително усилия в грижа за природата, извън предмета на конкретната си дейност.


Миналата година системата за ранно предупреждение на Ветроенергиен Парк на ЕЙ И ЕС „Свети Никола“ спаси живота на рядък вид белоглав лешояд. Дежурните орнитолози на вятърния парк откриха ранената птица в близост до парка и след усърдни грижи от тяхна страна, тя успя бързо да се възстанови.

ЕЙ И ЕС присъства в България от 2001 г. и е сред най-големите инвеститори за последните 25 години с вложения, надхвърлящи 1.6 млрд. евро. ЕЙ И ЕС България е собственик на една от най-новите и модерни топлоелектрически централи в Югоизточна Европа – ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово”, на съоръжението за депониране на отпадъци край село Обручище, мажоритарен собственик на ЕЙ И ЕС Гео Енерджи, която оперира най-големия ветроенергиен парк в страната – „Свети Никола” край Каварна, както и на Център за Споделени Услуги в София.

Корпорацията ЕЙ И ЕС (NYSE:AES) е световна енергийна компания, която е включена в списъка Fortune 200. Ние осигуряваме достъпна и устойчива енергия в 16 страни чрез разнообразен портфейл от разпределителни компании, както и чрез топлоелектрически централи и проекти за възобновяеми енергийни източници. Нашите 18 000 служители са отдадени на идеята да постигат високи оперативни резултати и да отговарят на променящите се нужди от енергия в света. Приходите ни през 2016 година са на стойност 14 милиарда долара, като притежаваме и управляваме активи за общо 36 милиарда долара.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари