Първите 2 локомотива Vectron на път за българския жп оператор ДМВ

Двата локомотива се наричат „Fighter 1” и „Fighter 2” в знак на почит към стария локомотивен парк на България

Източник: Siemens България

На 8 февруари 2018 г. българският железопътен оператор ДМВ инспектира първите си два локомотива Vectron в Siemens World Competence Center в Мюнхен. И двата локомотива са предназначени за експлоатация в България и Румъния и ще бъдат изпратени в средата на март от Германия за България. ДМВ планира да започне да експлоатира локомотивите до април тази година.


"Това е важно събитие за нашата компания и ние сме много щастливи, че Siemens успя да достави локомотивите по-рано от искания от ДМВ срок. Краткото време за доставка беше един от основните аргументи за нашия избор", заяви г-н Владислав Илиев, търговски директор на ДМВ. Той обясни, че вторият важен аргумент за закупуването на Vectron е "големият брой локомотиви Vectron, които се движат из Европа, и осигуряването на поддръжката на локомотивите в и извън България”.


Това предимство на Siemens беше ключов индикатор за Societe General Bulgaria. Нейният български клон Sogelease обслужи сделката, като предостави първоначално финансово решение за два локомотива Vectron в България. Ръководителят на проекта от страна на Siemens г-н Лукас Траутзамвийзер добави, че "целият екип на Siemens е много горд да бъде част от този успех и да помогне за растежа на ДМВ".


Двата локомотива се наричат „Fighter 1”  и „Fighter 2”  в знак на почит към стария локомотивен парк на България. Обслужването на двата локомотива ще се осъществява в България. Siemens България е в разговори с ДМВ за осигуряване на поддръжката.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари