НАЧАЛО » технологии

Продажба под условие – пускат Google Glass на американския пазар

Устройството ще е достъпно на пазара само за ден

fb
3E news
fb
12-04-2014 04:42:00
fb

Дългоочакваните очила на Google най-сетне ще бъдат пуснати на широкия пазар – но под няколко условия. Устройството вече е притежание на 8 000 души, които през 2013 година имаха възможността да се включат в програмата Explorer на Google и да са първите потребители на иновативното устройство.

Сега очилата ще са в продажба само в рамките на 24 часа на 15 април, ще са достъпни само в е-магазини и за потребители на 18-годишна възраст и не на последно място единствено на територията на САЩ. Независимо от всички тези уловки, кампанията е знак, че Google е все по-близо до момента, когато ще пусне продукта си свободно.

Не малка бариера ще е и цената. Google Glass ще се продават за 1 500 долара чифта, което със сигурност ще възпре мнозина иначе ентусиазирани техноманиаци. "1500 долара е много висока цена за нещо, което има много ограничена функционалност в момента. Гугъл се цели само в няколко първоначални клиента, за да разбере как да доразработи очилата и не иска средностатистическите хора да ги използват, докато не се превърнат в много по-зрял продукт", обяснява Ивън Кайприъс, главен редактор на сп. "ТръстРивю", цитиран от BBC.

Google glass
иновации
ИКТ устройства
По статията работи: