НАЧАЛО » технологии

Президентът на Google: Интернет ще изчезне

fb
3E news
fb
23-01-2015 12:28:00
fb

 

Президентът на Google и един от най-богатите предприемачи в света Ерик Шмид смята, че дните на rнтернет в неговата съвременна форма са преброени. Той изрази това свое становище в хода на една от дискусиите на Световния икономически фарум в Давос.

 

Когато го запитаха какво бъдеще я очаква глобалната електронна мрежа, той каза: Аз ще отговоря много просто: интернет ще изчезне. Ще има толкова много IP-адреси, толкова много устройства, датчици, неща, с които ще сте облечени, неща, с които ще си взаимодействате, че вие дори ще престанете да го усещате, обясни той. - Това ще е постоянна част от животът ви“.

 

„Вие виждате появата на толкова много мощни технически платформи, виждате как се променят или се променя реда на надмощие, тоест на лидерство, наричайте го както искате - заради появата на мобилните приложения за смартфони“, отбеляза Шмид, цитиран от ТАСС.

 

„Сега е абсолютно невъзможно да се предскаже как ще изглежда инфраструктурата за такива приложения, докато не бъде ясна цялата нова кохорта от играчи, засилващи властта на смартфоните, които по своята същност не са нищо друго а суперкомпютри“, продължи той. „Към настоящият момент аз виждам този пазар като съвършено отворен“, добави президентът на Google.

Google
интернет
смартфони
Давос
По статията работи:

Маринела Арабаджиева