НАЧАЛО » технологии

По-скъпият петрол ще насочи инвестициите към възобновяеми енергийни източници

fb
3E news
fb
25-09-2019 12:00:00
fb

Цени на петрола от порядъка на 60-65 долара за барел са достатъчни, за да са доволни всички пазарни участници и шистовите производители в САЩ. От друга страна, по-скъпият петрол ще доведе до насочване към възобновяеми енергийни източници. Това заяви Николай Шуманов, финансов анализатор в Legacy FX по Bloombergtv.bg.

"Нормално и при такъв развой на събитията и атака спрямо един от най-големите производители на суров петрол да се възползват част от хедж фондовете и големите инвестициите банки и чрез спекула да повишат цената на петрола. При такива събития винаги има страх, който се появява у инвеститорите. Беше нормално и такова рязко повишение от 20% на цената на петрола".

"Към момента знаем, че 75% от добива, който бе загубен от страна на Саудитска Арабия, е възвърнат", посочи Шуманов, допълвайки, че според него лошото в случая е, че Саудитска Арабия показа слабост чисто геополитически, а всъщност иска да наложи своята доминация в Арабския полуостров и Близкия изток, както и в конфликта с Йемен.

Иран има своите съюзници и не се предава пред САЩ, Саудитска Арабия и техните съюзници, подчерта още финансовият анализатор.

"Дори и до някаква степен да бъде доказана вината на Иран по отношение на Саудитска Арабия, това няма да доведе до някакъв по-сериозен конфликт, стига тези нападения срещу Саудитска Арабия да не зачестят".

Цялото интервю можете да видите на: https://www.bloombergtv.bg/v-razvitie/2019-09-24/po-skapiyat-petrol-shte-dovede-do-nasochvane-kam-vazobnovyaemi-energiyni-iztochnitsi

 

петрол
цени
инвестиции
ВЕИ
По статията работи:

3Enews