НАЧАЛО » технологии

Най-големият плаващ фотоволтаичен парк в света с технология на АББ

fb
3E news
fb
12-06-2017 10:23:00
fb

Недостигът на земя силно е ограничил въвеждането на соларната енергия в Сингапур. Затова плаващите соларни панели може да се окажат постижима алтернатива за града-държава, заобиколен от вода, тъй като биха могли да са 11% по-ефективни от соларните панели, поставени на ценната земя. Като лидер в иновативните технологии, АББ предоставя критичноважни компоненти за забележителната едномегаватова плаваща слънчева фотоволтаична тестова платформа. Размерите й са 1 хектар или 1.5 футболни игрища. Генерираната енергия ще захранва националната електрическа мрежа, осигурявайки електричество на до 250 домакинства.

“Горди сме, че подпомагаме този важен проект в Сингапур със своя експертен опит в технологиите и познания в областта”, сподели Тарак Мехта, президент на дивизия „Продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане” на АББ. “Този проект съответстa точно на нашата стратегия „Следващо ниво” в областта на енергийната революция и е важна стъпка в сътрудничеството с партньори с цел внасяне на повече ВЕИ в бъдещия енергиен микс.”

Инсталацията, която се намира в резервоара Тенге в западен Сингапур, включва многобройни соларни решения от доставчици за проучване на експлоатационните качества и разходната ефективност на плаващите соларни платформи. АББ предостави 100 kW от водещите пазара соларни инвертори TRIO-50 на Phoenix Solar, един от няколкото системни интегратора за проекта. Те ще преобразуват постоянния ток, произведен в соларните панели, в променлив ток за употреба в електрическите мрежи. В допълнение, формован калъф ниско напрежение и миниатюрни прекъсвачи на АББ защитават електрическите вериги във водата.

АББ
фотоволтаичен парк
соларна енергия
Сингапур
По статията работи:

Маринела Арабаджиева