Над 481 хил. т парникови газове спестиха клиентите на Овергаз през 2017 г.

Източник: Овергаз

Общо над 481 хил. тона вредни вещества и парникови газове са спестили клиентите на „Овергаз Мрежи“ през 2017 година, съобщиха от компанията. Благодарение на потребителите на компанията, които използват природен газ, е избегнато отделянето в атмосферата на 455 500 тона парникови газове и 25 507 тона серни и азотни оксиди, прахови частици, въглероден оксид и летливи органични съединения. Вредни вещества, които оказват значително отрицателно въздействие върху човешкото здраве.

Битовите и стопански клиенти на „Овергаз Мрежи“ са допринесли значително да се намалят емисиите на атмосферните замърсители, като са заменили традиционните течни и твърди горива и електроенергия с природен газ. Най-голямо количество вредни вещества и парникови газове са спестили потребителите на компанията в градовете София, Стара Загора, Русе, Велико Търново и Варна.

Значителен принос да намаляват емисиите на атмосферни замърсители и парникови газове имат индустриалните предприятия, които използват природен газ. През 2017 година стопанските клиенти на „Овергаз Мрежи“ са спестили общо 238 459 тона. Газифицираните болници, училища, и детски градини са допринесли вредните вещества и парниковите газове да са с 81 313 тона по-малко. Битовите клиенти на компанията, които се отопляват със синьо гориво, са спестили общо 161 235 тона.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари