НАЧАЛО » технологии

Мтел стартира Smart Home - иновативна услуга за управление на дома

fb
3E news
fb
02-04-2018 04:50:00
fb

Мтел, част от A1 Group, представя за първи път на българския телеком пазар цялостно и достъпно решение за управление на дома. С Мтел Smart Home потребителите ще могат да управляват всички устройства и уреди в дома си спрямо своите нужди и да му осигурят още по-добра защита. Това е първата глобална А1 услуга, която телекомът стартира у нас. Принадлежността на Мтел към голямото семейство на A1 Group позволява, с въвеждането на Smart Home, българските потребители да получат достъп да най-иновативните технологични решения.  


Най-новият продукт на телекома е и единственият у нас, който разполага с изкуствен интелект, който изучава навиците на ползване и така може да се пригоди към предпочитанията на всеки член от семейството. Мтел Smart Home се предлага в два пакета – Comfort и Security.  


Пакет Comfort осигурява удобство и по-лесно управление на уредите у дома. Благодарение на включения в пакета смарт контакт, потребителят може да управлява работата на своите електроуреди, когато е извън дома. За по-голяма енергийна ефективност в комплекта е включена и смарт крушка и сензор, който засича движението и измерва осветеността и температурата в помещението, в което е монтиран.


Пакет Security предлага повече сигурност на дома и спокойствие на семейството. В него е включен сензор, който показва когато има отворена врата или прозорец при напускане на дома. Допълнителната защита се осигурява и от включената в предложението сирена, която алармира със силен звуков сигнал, когато непознат влезе в жилището. В такъв случай Smart Home изпраща и известие до телефона на потребителя. Мтел Smart Home винаги показва кой е вкъщи, както и по кое време член на домакинството е излязъл.


В пакетите са включени устройства, които се инсталират бързо и лесно – за да се ползва самата услуга е нужно единствено да се изтегли и настрои приложението Smart Home Solution от Google Play или App Store. Цената на всеки от пакетите с включени устройства е 26,99 лева на месец, като има възможност и за закупуване на оборудването в брой на цена от 149,99 лева. Без цената за оборудването таксата на месец е 19,99 лева.


Мтел Smart Home е подходящо решение за хора, които искат да управляват дома си спрямо своите нужди, да си осигурят повече комфорт, сигурност и да оптимизират разходите си за електроенергия и отопление. Услуга е достъпна в онлайн магазина на Мтел, както и в магазините в София на бул. Витоша 40, в Сердика Център и в МОЛ София.


Smart Home е поредната стъпка от стратегията на Мтел да бъде иновативен лидер на пазара. През миналата година компанията първа от големите телекоми пусна собствени телевизионни канали – Mtel Sport 2. Впоследствие Мтел стартира първата у нас онлайн платформа за дигитални услуги, включваща над 20 „облачни” услуги. Телекомът продължава да развива и иновативните услуги МtelNow и Net Box, които гарантират на клиентите достъп до телевизия на мобилни устройства и неограничен домашен интернет в цялата страна.


мтел
телеком пазар
технологии
решение за управление на дома
Мтел Smart Home
устройства и уреди в дома
потребители
България
изкуствен интелект
По статията работи:

Галина Александрова