НАЧАЛО » технологии

Легендарното лого на Motorola става на 63 години

Дизайнът на т.нар. batwings е разработен от Morton Goldsholl Design Associates

fb
3E news
fb
19-06-2018 02:15:00
fb

Легендарното лого на Motorola става на 63 години. Създаването на логото е целенасочено мениджърско решение, след като брандът променя стила си неколкократно от своята поява на пазара през 1928 г., съобщиха от компанията Motorola. 

“Електрониката е нещо съвършено ново, което принадлежи на утрешния ден. В тази област няма установени традиции, затова искахме символ, който да представи тази философия”, коментира по това време вицепрезидентът на Motorola Едуард Тейлър. Благодарение на неговата далновидност и последователност компанията израства до технологичния гигант, който всички добре познаваме.
 
През годините логото преминава множество превъплъщения, следвайки визията на различни кампании на Motorola, но запазва своя стил и до днес - две арки, които формират легендарното “М”.
 
От създаването си до днес то участва в редица престижни световни класации за корпоративна разпознаваемост и е на 22-ра позиция в списъка на 100-те най-известни лога за всички времена.
 
Запазената марка е върху всички продукти на компанията, въплъщавайки идеята и целта, която Motorola неотменно продължава да следва - да предоставя на клиентите технологиите на утрешния ден още днес.

 

Motorola
лого
празник
По статията работи:

Георги Велев