НАЧАЛО » технологии

Конференцията на ЕК за технологии и новаторство се провежда в София на 3 и 4 май

fb
3E news
fb
02-05-2018 02:43:00
fb

На 3 и 4 май в Националния дворец на културата в София ще се проведе конференцията "Интелигентно специализиране и трансфер на технологии като двигатели на новаторството за регионален растеж". Тя се организира от Съвместния изследователски център на Европейската комисия като част от програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Сред основните участници ще бъдат комисарят по цифрова икономика и общество Мария Габриел, зам.- министър председателят Томислав Дончев, министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, първият заместник-председател на Европейския комитет на регионите Марку Маркула, генералният директор на Съвместния изследователски център на Европейската комисия Владимир Шуха.

Конференцията ще събере за конструктивен диалог политици, учени, представители на бизнеса, местните власти и университетите. Те ще обсъждат и изследват възможностите и предизвикателствата пред Европа в областта на създаването на умения, знанията и технологиите, научните изследвания, развитието, образованието, заетостта и иновациите, със специален фокус върху региона на югоизточна Европа и Западните Балкани.

Повече информация, както и програма на конференцията можете да намерите на следния линк.

конференция
технологии
иновации
Европейска комисия
Съвместния изследователски център на ЕК
Българското председателство на Съвета на ЕС
научните изследвания
заетост и иновации
По статията работи:

Галина Александрова