НАЧАЛО » технологии

Консорциум с участие на "Енергоремонт холдинг" спечели поръчка за рехабилитация на жп линията Стралджа – Церковски

fb
3E news
fb
09-12-2016 05:33:00
fb

Консорциумът "СЕТ", който обединява "Енергоремонт холдинг", регистрианата в Италия компания "Салчеф С.П.А." и и "Трансгео"ООД, спечели поръчка на Национална компания "Железопълтна инфраструктура" /НКЖИ/ за рехабилитация на жп участъка Стралджа – Церковски, част от железопълтната линия Пловдив - Бургас . Обединението спечели проекта с  цена от 3.8 млн. лв.  

Отпадна класираният първоначално на първо място кандидат  "ВЖП строй", в която участват "Водстрой 98", свързана с депутата от ДПС Делян Пеевски, и "София жп строй", тъй като не са предоставили необходимите документи в определения срок, съобщи в. Капитал, позовавйки се на информация от НКЖИ.

Рехабилитацията на жп участъка Стралджа – Церковски е част от проекта "Рехабилитация на железопътната инфраструктура по жп линията Пловдив – Бургас – Фаза 2".  Другата позиция - "Рехабилитация на железопътен участък Скутаре – Оризово", е възложена на обединение между "Трейс груп холд", "Инфраструктурно строителство" и "РВП Илиенци" с цена 63 млн. лв.  

В процедурата участваха общо десет фирми, като осем от тях са кандидатствали по позицията за рехабилитация на жп линията между Скутаре и Оризово.

Рехабилитацията на отсечката Стралджа – Церковски, която е около 1.5 км, трябва да бъде завършена за две години. Скутаре-Оризово, която е дълга 26 км, трябва да бъде завършена в срок от три години.

Железопътната линия Пловдив-Бургас е приоритетна в националната железопътна система и възстановяването на проектните параметри и рехабилитацията ще допринесе за подобряване на качеството на предлаганите услуги и намаляване на транспортните разходи. Целият проект се осъществява със съфинансиране от Кохезионен фонд, чрез ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020.

рехабилитация на жп отсечката отсечката Стралджа – Церковски
Консорциум "СЕТ"
„Енергоремонт холдинг“
По статията работи:

Галина Александрова