Китайски компании може да участват в "София тех парк"

Това обсъдиха на среща министърът на икономиката Емил Караниколов и Джан Хайджоу, посланик на Китай

Емил Караниколов
Източник: БГНЕС

Възможност за участие на високотехнологични китайски компании в първия научно-технологичен парк в България - "София тех парк", обсъдиха на среща в четвъртък министърът на икономиката Емил Караниколов и Джан Хайджоу, посланик на Китай, съобщиха от министерството.
    
"Търсим международни партньори за участие в проекта, той предоставя добри условия за китайски компании и институти, обмислящи разширяване на техните научно-изследователски и развойни центрове в Европа", е заявил на срещата министър Караниколов. Той е допълнил, че възможните области за сътрудничество са в изграждане на собствени или съвместни лаборатории за научни изследвания и иновации, сътрудничество с водещи български научни институции, като и демонстрационни площи за китайски високотехнологични фирми.
    
Дипломатът е казал, че в "София тех парк" има отлични възможности за съвместна работа. "В момента стимулираме технологичните паркове в Китай да търсят възможност за изпращане на инкубатори в България. Заедно с инкубаторите ще дойде и пазарното търсене, както и средства, които ще помогнат за превръщане на научните резултати в индустрия", е посочил той.
    
На срещата са били обсъдени още и вариантите за засилване на икономическото и външнотърговското сътрудничество. Стартирани са общо 28 процедури за регламентиране на вноса в Китай на български земеделски и хранителни продукти, от които са финализирани три, като се очаква скоро да се приключи окончателно и процедурата за мляко и млечни продукти.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари