НАЧАЛО » технологии

Карлсберг Груп отбелязва 170 години в 170 часа

fb
3E news
fb
23-08-2017 02:20:00
fb

С поредица от полети с дрон над забележителностите на Карлсберг в Копенхаген, Карлсберг Груп даде началото на 170 часа уникални тържества в Копенхаген, за да отбележи 170 –тата годишнина на пивоварната.

По време на 170-те часа – или цяла седмица – хора от целия свят ще преживеят въздействието, което Карлсберг е имала и има върху света и Копенхаген. Това ще се осъществи чрез поредица от изложби, специални дегустации и разходки, достигащи своята кулминация с „Може би най-доброто улично парти“ на 26-ти август.

От вторник, 22 август, е открито специално издание на Карслберг на известната изложба „Улиците на света“, която е достъпна за посетителите в Старата пивоварна на Карлсберг, която не функционира повече от десетилетие и е отворена специално за изложбата. Концепцията на фотографа Йерон Шволфс е да покаже положителния образ на света, в който живеем и да открои приликите ни, вместо различията.

В сряда, 23 август, основателят на Карслберг Джей Си Якобсен, заема сцената за уникална посмъртна беседа TED Talk в арт музея „Карлсберг“, за да сподели със света своята житейска философия, философията, с която основава пивоварната на Карлсберг и която споделя всеки, който работи в Карслберг.

Същият ден Карслберг ще разкрие и последното си нововъведение в областта на устойчивото развитие, за да отбележи началото на новия си план за корпоративна социална отговорност – „Together Towards ZERO“ или „Заедно към нулев отпечатък“. Отвеждайки устойчивостта по целия път до крайния потребител, Карлсберг ще подчертае своята амбиция и действия в помещенията на старата пивоварна на Джей Си Якобсен, днес – част от посетителския център на Карлсберг.

В петък, 24 август, Фондацията на Карлсберг е домакин на грандиозно събитие в Концертната зала на Датското радио, озаглавено „Изкуството на светлината“, където световно известният артист Олафур Елиасон и именитият професор от Харвард Лене Хау ще обсъждат наука, изкуство и светлина.

Кулминацията на седмицата е в събота, 26 август, когато Карлсберг Груп стартира „Вероятно най-доброто улично парти в света“ по Стария път на Карлсберг за всички в Копенхаген.

Карлсберг Груп използва изминалите 170 години, не само за да създаде вероятно най-добрата бира в света, но и за да революционализира бирената индустрия, подобрявайки качеството чрез наука. За 170 часа в Копенхаген Карлсберг Груп ще отпразнува изминалите и настоящите си постижения, както и ще изтъкне как планира да произвежда пиво за по-добър утрешен ден, чрез инвестиция в наука и принос към обществото“ – коментира Кейс Харт, изпълнителен директор на Карлсберг.

През седмицата Карслберг кани гастрономи да опитат уникално меню, в което изкуството среща науката. Главният готвач в Музея на Карлсберг си е сътрудничил с експерти от Центъра за разработки и изследвания на Карлсберг, за да създаде пълно меню само от съставки, използвани в миналото или понастоящем в бирата. Посетителите ще бъдат преведени, през няколко отделни обиколки през историческите варилни помещения.

На 170-тата годишнина ще бъдат посветени експозициите на всички музеи, свързани с Фондацията на Карслберг и Новата Фондация на Карлсберг, включително новият арт музей на Карлсберг, както и замъкът Frederiksborg Последното събитие е откриването на изложба, посветена на Джей Си Якобсен, синът му Карл Якобсен и неговите съвременници, които са част от т. нар. Златна епоха на Копенхаген.

На уеб страницата за 170-тата годишнина на Карлсберг Груп посетителите имат възможност да прелетят над света на Карлсберг и около Копенхаген. Два дрона водят към Старата пивоварна на Карлсберг и към конюшната във Валби, през красивите изложби на Карл Якобсен в новата Глиптотека на Карлсберг, покрай Малката русалка на Лангелини, дарена от Карл Якобсен и до замъка Frederiksborg, реновиран от Джей Си Якобсен. Турът е уникален, тъй като потребителят има възможност да регулира скоростта, с която се движи дронът.

И накрая, за годишнината е създадена единствената по рода си графична вселена, която e аранжирана от всичко, за което се сетите: от кенове, бутилки и рекламни материали, до огромно разнообразие от дигитални решения през социалните и дигитални платформи в повечето пазари на Карлсберг по света.

Филмът за 170-тата може да бъде видян на www.Carlsberg.com/170

 

Карлсберг Груп
изложба "Улиците на света"
план за корпоративна социална отговорност – „Together Towards ZERO“
По статията работи:

Маринела Арабаджиева