НАЧАЛО » технологии

"Интел" създава свръхбърз процесор за изкуствен интелект

fb
3E news
fb
18-10-2017 03:21:00
fb

„Интел” обяви, че работи върху свръбърз процесор, специално предназначен за системите с изкуствен интелект. "Мисля, че сме в началото на голяма промяна ... Изкуственият интелект ще бъде подобен на (развитието на) Интернет през 90-те години", каза Брайън Кързанич на конференция по технологии организиран в Калифорния от „Уолстрийт джърнъл”, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Чиповете, предназначени за изкуствения интелект, трябва да могат да обработват големи количества данни в реално време. Поради това „Интел” в партньорство с „Фейсбук” и други компании, се насочи директно към проектирането на специален микропроцесор, обяснява лидерът във ”Фейсбук”.

В официалния блог на "Интел" (Intel) Брайън Кързанич заявява, че тези нови чипове биха позволили "нови видове приложения в изкуствената интелигентност", биха спомогнали за трансформирането на здравния сектор, социалните мрежи, автомобилите, прогнози за времето и др. Този нов вид свръхмощен чип е в процес на изграждане повече от три години и първият модел се очаква да бъде на разположение "скоро", каза Навийн Рао, съосновател на стартиращата специализирана в машинното обучение и закупени от Intel миналата година.

"Ние проектирахме този чип (...), за да се освободим от настоящите ограничения, наложени от това, което се предлага на пазара и което не е специално предназначено за изкуствения интелект", каза представителят на компанията.

Интел
чипове
свръхбърз процесор
изкуствен интелект
технологии
По статията работи:

Галина Александрова