Илън Мъск: Бъдещето на хората зависи от сливането им с роботите

Според основателя на компаниите Tesla и SpaceXпревръщането на хората в киборги ще е начинът, по който човечеството ще подобри наследените си естествени способности

Илън Мъск
Източник: БГНЕС

С все по-голямото навлизане в човешкия бит на роботи и системи с изкуствен интелект, един от вариантите за бъдещето ще включва физическото ни сливане с машините. Това заяви основателят на компаниите Tesla и SpaceX Илън Мъск, цитиран от научното издание „Сайънс алърт“.

Според него ежедневната зависимост на хората към технологиите ще се задълбочи с времето до степен, в която човешкия разум и мисленето на машините ще станат едно цяло. „До известна степен ние вече сме киборги – помислете за всички дигитални приспособления, с които разполагате – вашият телефон, вашият компютър“, каза Мъск по време на Международната правителствена среща на върха, която се провежда в Дубай, предава БГНЕС.

Наричайки тази технологична зависимост „дигитален тертичен слой“, Мъск заяви, че той вече е част от нашата биология, засягайки начина, по който мислим и възможността да надживеем физическата си същност. „Ако вие умрете вашият дигитален призрак все още ще е тук. Всички ваши имейли и социални медии продължават да живеят, ако вие умрете“, заяви той.

Според него превръщането на хората в киборги ще е начинът, по който човечеството ще подобри наследените си естествени способности. „Във времето ще наблюдаваме по-дълбоко сливане на биологичния интелект и дигиталния интелект“, каза още Мъск.

Това не е първият път, в който предприемачът коментира за възможното превръщане на хората в полумашини. Миналата година той говори за нуждата хората са обмислят употребата на мозъчни импланти като начин за наваксване на бързата еволюция на изкуствения интелект – технология, която според него може да стане опасна, ако светът не знае как да я контролира.

Мъск е и човекът, който заяви, че не е невъзможно, и дори е вероятно, физическата вселена, която познаваме, да е една гигантска симулация, създадена от напреднала извънземна цивилизация.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари