НАЧАЛО » технологии

Зелената индустрия с фокус върху намаляването на СО2 и отпадъците в Eco Expo Asia

fb
3E news
fb
14-11-2019 01:11:03
fb

14-тото еко- изложение Eco Expo Asia, организирано съвместно от Messe Frankfurt  и Hong Kong Trade Development Council (HKTDC), което се проведе в AsiaWorld-Expo, Хонконг от 30 октомври до 2 ноември, прие над 10 600 посетители от 93 държави и региони. С 51% от посетителите, идващи извън Хонконг, водещото индустриално събитие за опазване на околната среда в Азия показа силен интерес на компаниите към екологичните технологии и продукти, съобщиха организаторите.

В рамките на темата „По-малко въглерод, по-малко отпадъци“ експозицията „Зелени иновации“ показа иновативни екологични решения, разработени от над 300 изложители от 17 страни и региони, за да насърчават опазването на околната среда, намаляването на отпадъците и енергийната ефективност.

Greater Bay Area Environmental Industry Alliance, която отдава голямо значение на устойчивото развитие на нисковъглеродна икономика в Хонконг и континентален Китай,  събра близо 100 изложители от всички девет общини, вкл. Хонконг и Макао, за да представят най-новите си екологични технологии и цялостна гама от зелени продукти.

Пробното шофиране на 100% електрически камион в Зелена транспортна и Стартъп зона, която включва 18 стартиращи компании, привличаше потенциални купувачи и инвеститори със своите вдъхновяващи зелени технологии.

Международни изложители от Австрия, Канада, Европа и Швейцария също участваха в изложението, което дава възможност за установяване на връзки межзду местни и чуждестранни посетители. Въпреки последните публични инциденти в Хонконг, интересът на изложителите показва, че потокът и качеството на посетителите са по-добри от очакваното, като значителен брой посетители идват в Хонконг именно заради възможността да достигнат до различни целеви клиенти - от държавни служители до строителникомпании, производители и предприемачи.

Конференцията на Eco Expo Asia обсъди иновации в областта на околната среда

По време на тридневната конференция индустриалните експерти представиха нови иновативни инструменти, с които правителствата и корпорациите да се справят с належащите проблеми на околната среда, като същевременно постигат цели за устойчивост и увеличават бизнес възможностите в сектора на опазването на околната среда. По-специално, много от лекторите подчертаха ролята на зелените технологии в развитието на кръговите икономики, които се прилагат за различните индустрии.

Ir Cary Chan, Executive Director of Hong Kong Green Building Council каза, че конференцията е идеална платформа, показваща как иновативните технологии и правителствените политики могат да работят заедно за насърчаване на опазването на околната среда. „Съчетавайки подкрепа от професионалисти, правителства и инвеститори, може да се формира голяма движеща сила. Хората може да са бавни в проявяването на загриженост за индустрията за опазване на околната среда в Азия, но сега наблюдаваме бум в търсенето на технологии за опазване на околната среда и това търсене ще се увеличава все повече и повече в следващите години“, каза Ir Cary Chan.

Ms Carmen Ng, Director of Sustainability at Langham Hospitality Group, също коментира, че е изненадана приятно от интереса пълноценното участие на публиката в конференцията: „Това показва значимостта на нашата тема. Хората са нетърпеливи да научат за опазването на околната среда. Публиката зададе много уместни въпроси и се надявам отговорите ми да са полезн. Конференцията е ефективна платформа за разговори за опазване на околната среда. Най-важното е, че е безплатна и достъпна за специалистите в бранша, които свободно могат да участват и да научат за нови продукти и решения! "

Водеща еко- експозиция в Азия, призната от традиционни и нови изложители

Организираме Швейцарския павилион за седми път. Хонконг е много важен пазар, а също така и финансовият и бизнес център на Азия. Хонконг привлича хора от цяла Азия. Това е много модерен град, който положи много усилия за решаване на различни проблеми с отпадъците и водата. Моите клиенти ми казаха, че участието в Eco Expo Asia е полезно, тъй като има голям интерес към форума и тук могат да срещнат много целеви купувачи. Нашите компании направиха добри контакти в първия ден", заяви Mr Urs Heutschi, CEO, Swissenviro.ch (Switzerland).

„За първи път участваме в Eco Expo Asia и показахме някои решения за LED осветление и слънчева енергия. Отзивите на посетителите са положителни. Срещнахме купувачи от Кувейт, Исландия и Германия. Мисля, че 75% от посетителите са извън Хонконг. Индустрията за екологични технологии тук в Хонконг има огромно бъдеще и много възможности. Също така, Хонконг има невероятно географско местоположение, което ни свързва с клиенти от целия свят. Със сигурност ще се върнем догодина“, заяви Mr Job van der Noord, Managing Director, JNLED (The Netherlands).

Бизнес срещи с висока стойност и най-новите пазарни тенденции за купувачите

 „Първият ми ден беше доста успешен и ще продължа преговорите си по време на панаира. Посетих днес осем компании - очаквам да получавам имейли с много интересни новини от тях. Напоследък посетихме много места в Югоизточна Азия и континентален Китай и мисля, че Хонконг си струва да се посети. Ако искате да намерите нови неща и развитие на бизнеса, трябва да дойдете тук. Развитието в Югоизточна Азия е толкова бързо, че може да ускори и вашите дейности ", каза Mr György Kovách, Sales Director, Kis-Izolátor (Hungary).

„Дойдохме да посетим Eco Expo Asia, защото искаме да запознаем с най-новите тенденции на пазара в областта на екологичните технологии. Търсим решения за управление на отпадъците. Програмата за срещи на бизнеса е много полезна за мен като купувач. Преди началото на панаира организаторът ни изпрати информация за някои потенциални бизнес партньори. Това ни спести много време за проверка на подходящи доставчици и можехме да насрочим незабавни и високо стойностни срещи с изложителите“, коментира Mr Du Zhong Wen, General Manager, Guangdong Canvest New Energy Investment (Mainland China). 

Следващото издание на Eco Expo Asia е от 28 - 31 октомври 2020 г. в AsiaWorld-Expo.

За повече информация можете да изпратите имейл на:  ecoexpo@hongkong.messefrankfurt.com или exhibitions@hktdc.org.

Още информация за изложението можете да намерите на visit www.ecoexpoasia.com.


 

управление на отпадъци
СО2 емисии
нисковъглеродна икономика
устойчиво развитие
кръгова икономика
опазване на околната среда
иновации
технологии
Eco Expo Asia
По статията работи:

3E news