НАЧАЛО » технологии

Трета поредна година служители на ЕЙ И ЕС участваха в инициативата за почистване на Гълъбово

fb
3E news
fb
02-05-2018 02:17:00
fb

Повече от 30 служители на ЕЙ И ЕС България взеха участие в ежегодната инициатива на Община Гълъбово за почистване на местността „Хайдушкото кладенче“, в близост до града. Кампанията е по повод Международния ден на Земята - 22 април, с мото насочено към климатичните промени.

И тази година доброволното участие в кампанията обедини усилията на много служители от различни компании в региона, чиито брой надхвърли 100, и с общите им усилия бяха събрани над 2,5 тона боклук. Местността „Хайдушко кладенче“ е популярна дестинация за разходка и отдих на местните жители. Това наложи инициативата да се прилага ежегодно в защита на природата и като част от грижата ни към нея, там където живеем, работим и инвестираме. Активно участие в кампанията взеха и представители на мениджмънта на ЕЙ И ЕС България, сред които Тодор Бележков, директор „Експлоатация“, Мариана Геренова, ръководител „Инженеринг“, Петър Тонев Петров, ръководител Отдел СДО и др.

Като част от корпоративната социална отговорност на ЕЙ И ЕС България, служителите на компанията са ангажирани с широк кръг социални, икономически и екологични инициативи, чрез които се стремят да подобряват качеството на живот на общностите в региона, в който работят, и за пореден път дадоха един добър пример за това.

ЕЙ И ЕС е най-големият инвеститор в българския енергиен сектор за последните 28 години с преки вложения, надхвърлящи 1.6 млрд. евро. ЕЙ И ЕС България е собственик на най-големия ветроенергиен парк в страната – „Свети Никола” край Каварна. Компанията също така притежава и управлява една от най-новите и модерни топлоелектрически централи в Югоизточна Европа – ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово” и съоръжение за депониране на отпадъци, изградено според последните технологични тенденции. Центърът за споделени услуги в София осигурява услуги в сферата на финансите, снабдяването и доставките, информационните технологии, човешките ресурси и комуникациите за бизнеса на ЕЙ И ЕС в региона на Евразия. ЕЙ И ЕС България е работодател на повече от 500 висококвалифицирани хора в България.

 

Корпорацията ЕЙ И ЕС (NYSE:AES) е световна енергийна компания, която е включена в списъка Fortune 200. Ние осигуряваме достъпна и устойчива енергия в 15 страни чрез разнообразен портфейл от разпределителни компании, както и чрез топлоелектрически централи и проекти за възобновяеми енергийни източници. Приходите през 2017 година са на стойност 11 милиарда долара, като притежаваме и управляваме активи за общо 33 милиарда долара.

ЕЙ и ЕС България
община Гълъбово
Международен ден на Земята
опазване на природата
По статията работи:

Маринела Арабаджиева