НАЧАЛО » технологии

Защо е важно да имате SEO стратегия за съдържанието

fb
3E news
fb
22-11-2017 12:26:00
fb

Качеството или количеството – над това трябва да се замисли всеки бизнес, когато става въпрос за създаване на съдържание за сайта си. Правилният отговор е: и двете. Просто инвестицията в допълването на свеж контент се възнаграждава от Гугъл, който приема инвестицията, която правите като обгрижване на клиента, като ги информирате относно важни за тях неща. Според изследване, проведено от Content Marketing Institute, през настоящата година се очаква около 70 % ръст на публикуваните материали.

От ваша гледна точка обаче, важен е крайният резултат или приходите. Съответно печелившата комбинация е информативно и същевременно продаващо и SEO оптимизирано съдържание. Според резултатите от изследване на английски маркетолози, 70 % от екипите са увеличили бюджета си за контент маркетинг (Content Marketing) през 2017-та.

Специално внимание трябва да се обърне на основните страници на сайта – заглавна, за нас, нашите услуги и т.н. Все повече собственици на бизнес в Интернет разбират, че вече не е достатъчно да публикуват чисто презентационен текст, а такъв със способност да продава. Все пак става въпрос за бизнес. За съжаление, граматично стерилният и пасивен стил на т.нар. хартиени писачи, убива маркетинговата стойност на SEO съдържанието, което е единственият инструмент, който имате на разположение, за да конвертирате посетителите на уебсайта ви в клиенти.

Този проблем е много лесно решим, ако възложите задачата за създаване на качествен контент на професионалист. Това са така нареченитe SEO копирайтъри, които са наясно с дигиталното съдържание като цяло, както и приноса му за по-доброто представяне на вашия сайт.

Добрата новина е, че се откроява тенденция за филтриране на умелите автори и SEO съдържанието започва да измества дизайна по значимост. Логиката е очевадна – последното прави красивият ви сайт видим, иначе на красотата му ще се радвате самостоятелно (освен ако лично не го покажете на някой).

В България голяма част от фирмите не разбират значението на текста зa SEO оптимизирането. Повечето подценяват неговата тежест, игнорират важността на ключовите думи и правилата за тяхното вграждане, пренебрегват потенциала на еднo SEO съдържание с добре заложена стратегия да се превърне в най-добрата му продавачка.

При написването на информация за страници на уеб сайт има определени изисквания, които да съблюдавате, за да отговаря на критериите на търсачките. Освен това, успехът нa SEO зависи от способността да създавате ангажиращи, полезни и с добавена стойност SEO статии. Поради тази причина е желателно да инвестирате в него тогава когато имате разработен план за постоянен поток от материали.

Вашата първа и основна задача е да опознаете задълбочено потенциалните си потребители онлайн като дешифрирате ключовите думи, които SEO специалиста е проучил и филтрирал за вас като релевантни. След това трябва да откриете разликите между тези същите хора, когато ги срещате физически в магазина и когато те се намират в Интернет. Най-голямата грешка, която можете да допуснете тук е, да пренасяте онлайн опита и методите си на продаване офлайн. Осъзнайте и приемете начина, по който мислят. Установите различните етапи, през които преминават в своята потребителска пътека докато са на страниците на уебсайта ви, за да им кажете и покажете това, което ги интересува в точния момент.

Всичко това се постига много лесно с качествени SEO текстове, които да трансформират желанието в действие. За да отговорите на нарастващите нужди от страхотен контент трябва да намерите страхотни копирайтъри, а не журналисти. От това зависи успехът на всяка SEO стратегия сега, утре и през следващите няколко години.

SEO
оптимизация
съдържание
сайт
Гугъл
търсачки
контент маркетинг
бизнес в Интернет
SEO копирайтъри
ключовите думи
По статията работи:

Галина Александрова